Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 24 juli 2024

 

Romeinen 7:24-25

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik ellendig mens, wie zal mij verlossen uit het lichaam dezes doods? Ik dank God, door Jezus Christus, onzen Heere. (7Ė26) Zo dan, ik zelf dien wel met het gemoed de wet Gods, maar met het vlees de wet der zonde." (Ro 7:24-25 STV)

"Ongelukkige mens die ik ben! Wie zal mij bevrijden van dit bestaan ten dode? Dank aan God, die dat doet door Jezus Christus onze Heer.

"Ik, ellendig mens! Wie zal mij verlossen uit het lichaam dezes doods? Gode zij dank door Jezus Christus, onze Here! Derhalve ben ik zelf met mijn verstand dienstbaar aan de wet Gods, maar met mijn vlees aan de wet der zonde."

"Wie zal mij, ongelukkig mens, redden uit dit bestaan dat beheerst wordt door de dood? God zij gedankt, door Jezus Christus, onze Heer. Met mijn verstand onderwerp ik mij aan de wet van God, maar door mijn natuur onderwerp ik mij aan de wet van de zonde."

"Wat ben ik er ellendig aan toe! Wie zal mij verlossen uit deze vreselijke macht van de dood? Ik dank God dat er een uitweg is door Jezus Christus, onze Here! Om kort te gaan: Ik sta met mijn verstand wel achter de wet van God, maar ben in mijn dagelijks leven onderworpen aan de wet van de zonde."

 

Overdenking van vandaag:

Onze lichamen zijn sterfelijk en gebrekkig. Ze zijn besmet met onze zwakheid en zonde. Maar door de genade van God gegeven aan ons in Jezus Christus, rust onze toekomst niet in het stof met ons lichaam, maar in de kracht van onze Heer die perfectioneert.

 

Gebed:

Almachtige God, dank u voor het leven dat u mij geeft na de dood van mijn sterfelijke lichaam. Dank u dat u mij heiligheid geeft in mijn zonde-gekleurd lichaam. Dank u dat u mij bevrijdt van de dood en mij in uw heerlijkheid brengt. Nu, lieve Vader, mogen mijn woorden, daden en gedachten uw genade en kracht weerspiegelen in alles wat ik doe vandaag en elke dag die volgt. In Jezus' naam wil ik bidden. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

23 juli 2024 EzechiŽl 7:23
22 juli 2024 2 SamuŽl 7:22
21 juli 2024 Deuteronomium 7:21
20 juli 2024 Prediker 7:20
19 juli 2024 Deuteronomium 7:19
18 juli 2024 DaniŽl 7:18
17 juli 2024 Openbaring 7:17
 

Home