Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 22 juli 2024

 

2 SamuŽl 7:22

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Daarom zijt Gij groot, HEERE God! Want er is niemand gelijk Gij, en er is geen God dan alleen Gij, naar alles, wat wij met onze oren gehoord hebben." (2Sa 7:22 STV)

"Hoe groot en machtig bent u, Heer, mijn God! Werkelijk, het is zoals we altijd hebben gehoord: Niemand is met u te vergelijken, er is geen God behalve u."

"Daarom zijt Gij groot, Here HERE, want niemand is U gelijk en geen God is er behalve Gij naar al wat wij met onze oren gehoord hebben."

"Daarom bent u groot, HEER, mijn God. Het is zoals ons altijd is voorgehouden: zoals u is er geen, er bestaat geen andere God dan u."

"O HERE God, wat bent U groot! Wij hebben nooit gehoord over een andere God zoals U. En er is ook geen andere God buiten U, die ons dit alles hebt bekend gemaakt."

 

Overdenking van vandaag:

De beloften van God aan Abraham en David, het werk van God door Jezus en het wonderbaarlijke behoud van zowel de lijn van Abraham als de lijn van David naar Jezus zijn niets minder dan miraculeus. Zij zijn getuigen van Gods trouw en macht.  

Als we ontmoedigd raken door de ontrouw en godslastering die zo dominant is in onze wereld, moeten we denken aan de trouw van onze God en zijn ontzagwekkende macht getoond door zijn uitverkoren volk.

 

Gebed:

Vader van allemaal en Voorziener en Beschermer van uw mensen, geef me alstublieft een gevoel van vastberaden ontzag voor uw vermogen en een gevoel van eerbiedige verwondering in uw trouw. Er is geen andere existentie of vermogen zoals u, u alleen bent God. Ik prijs u voor uw glorie en genade. In Jezus' naam loof ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

21 juli 2024 Deuteronomium 7:21
20 juli 2024 Prediker 7:20
19 juli 2024 Deuteronomium 7:19
18 juli 2024 DaniŽl 7:18
17 juli 2024 Openbaring 7:17
16 juli 2024 Lukas 7:16
15 juli 2024 Markus 7:15
 

Home