Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 20 januari 2024

 

Romeinen 1:20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Zijn onzienlijke dingen worden, van de schepping der wereld aan, uit de schepselen verstaan en doorzien, beide Zijn eeuwige kracht en Goddelijkheid, opdat zij niet te verontschuldigen zouden zijn." (Ro 1:20 STV)

"Want sinds hij de wereld heeft geschapen, kunnen ze met hun verstand uit de schepping opmaken wat niet gezien kan worden: zijn eeuwige macht en zijn Godzijn. Te verontschuldigen zijn ze dus niet!"

"Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid, wordt sedert de schepping der wereld uit zijn werken met het verstand doorzien, zodat zij geen verontschuldiging hebben."

"Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. Er is niets waardoor zij te verontschuldigen zijn,"

"God is wel onzichtbaar, maar Zijn werk (alles wat Hij heeft geschapen) bewijst Zijn eeuwige kracht. Want sinds het ontstaan van de wereld is Zijn bestaan duidelijk te herkennen uit wat Hij gemaakt heeft. Daarom hebben de mensen geen enkele verontschuldiging."

 

Overdenking van vandaag:

Wat leven we in een ongelooflijke wereld! De uitgestrektheid van ruimte is ontzagwekkend. De majesteit van de bergtoppen ontneemt onze adem. Voortdurend kunnen we doorgaan, alle mooie, prachtige en ontzagwekkende wonderen van het universum beschrijvend. De afwisseling, de orde, de symmetrie en het onverwachte getuigen allemaal van God, de Genius achter dit alles.

 

Gebed:

O Here, de Almachtige God, uw werken van schepping verblinden me met uw ongelooflijk gevoel van majesteit, genade, verwondering, ontzag en schoonheid. Dank u voor het maken van uw vingerafdrukken die zo duidelijk te zien zijn in onze ongelooflijke wereld. In Jezus' naam loof ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 januari 2024 Efeziėrs 1:17-20
18 januari 2024 1 Petrus 1:18-19
17 januari 2024 Jesaja 1:17
16 januari 2024 Ruth 1:16
15 januari 2024 Titus 1:15
14 januari 2024 Efeziėrs 1:14
13 januari 2024 Kolossensen 1:13-14
 

Home