Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 1 januari 2024

 

Genesis 1:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"In den beginne schiep God den hemel en de aarde." (Ge 1:1 STV)

"In het begin schiep God de hemel en de aarde."

"In den beginne schiep God de hemel en de aarde."

"In het begin schiep God de hemel en de aarde."

"In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt."

 

Overdenking van vandaag:

Wij zijn creaties van de aarde. Ja, we zijn veel meer dan dat, maar soms moeten we eraan herinnerd worden! Leven voor tijd kunnen we niet echt begrijpen, maar nog vˇˇr het begin van tijd zoals wij die kennen, bestond God - hij heeft zich bekend gemaakt als "Ik ben," degene die is en zal komen.  

Voordat er sprake was van een geordend universum om te voorzien in de basis van ons bestaan, is God. Hij had existentie ervoor, erna en zonder onze gecreŰerd universum. We kunnen ook dit niet echt begrijpen in zijn geheel.  

Daarom zou ieder nieuw begin - of het nu een dag, een week, een jaar of een millennium is - beginnen met God. Hij alleen is de ultieme Genesis, ons begin.

 

Gebed:

Almachtige Schepper en God van alles van het heelal, ik loof u voor uw onvergelijkbare macht en uw onbegrijpelijke glorie. Terwijl ik dit nieuwe jaar begin, weet ik dat mijn toekomst ligt in uw wil, uw genade en uw heil. Ga alstublieft met me mee als ik reis naar deze toekomst. Word alstublieft verheerlijkt in de manier waarop ik mijn leven nu leef, dit jaar en voor zo lang u me het aardse leven geeft. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Home