Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 15 juli 2024

 

Markus 7:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Er is niets van buiten den mens in hem ingaande, hetwelk hem kan ontreinigen; maar de dingen, die van hem uitgaan, die zijn het, welke den mens ontreinigen." (Mr 7:15 STV)

"niemand wordt onrein door wat van buitenaf in hem komt, maar dat wat uit de mens naar buiten komt, dat maakt hem onrein.'"

"Niets, dat van buiten de mens in hem komt, kan hem onrein maken, maar hetgeen uit de mens naar buiten komt, dat is het, wat hem onrein maakt."

"Niets dat van buitenaf in de mens komt kan hem onrein maken, het zijn de dingen die uit de mens naar buiten komen die hem onrein maken.'"

"een mens wordt niet slecht door wat hij eet. Nee, hij wordt slecht door wat hij denkt en zegt en doet."

 

Overdenking van vandaag:

We raken zo bezorgd door uiterlijkheden, voorkomen en faÁades. Jezus kaart de kern van Gods zorg aan - onze geestelijke condititie van het hart. Hij wil dat we ons niet alleen concentreren op wat we in ons lichaam stoppen, maar op wat we toestaan om in onze harten te groeien en in onze hoofden te sudderen.  

De innerlijke wereld heeft onze meest oprechte aandacht nodig. Dus laten we eerlijk zijn en vragen of we net zo veel tijd besteden aan onze innerlijke wereld als aan ons uiterlijk voorkomen!

 

Gebed:

God, die geest en hart zoekt, mogen de woorden van mijn mond en de gedachten van mijn hart u blij maken. Ik geef u mijn innerlijke wereld om het te reinigen en het opnieuw af te werken door het heiligmakend werk van uw Heilige Geest. Bewaak alstublieft mijn hart van kwade ambities en mijn gedachten van onzuivere gedachten. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 juli 2024 2 Kronieken 7:14
13 juli 2024 MatthŽus 7:13-14
12 juli 2024 MatthŽus 7:12
11 juli 2024 Job 7:11
10 juli 2024 Openbaring 7:10
9 juli 2024 Psalm 7:9
8 juli 2024 EzechiŽl 7:8
 

Home