Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 14 juli 2024

 

2 Kronieken 7:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En Mijn volk, over dewelken Mijn Naam genoemd wordt, zich verootmoedigt en bidt, en zij Mijn aangezicht zoeken, en zich bekeren van hun boze wegen; zo zal Ik uit den hemel horen, en hun zonden vergeven, en hun land genezen." (2Kr 7:14 STV)

"Als mijn volk, dat alleen mij toebehoort, zich dan in gebed nederig tot mij wendt en zijn slechte praktijken laat varen, zal ik vanuit de hemel naar ze luisteren, hun zonde vergeven en hun land herstellen."

"en mijn volk waarover mijn naam is uitgeroepen, verootmoedigt zich en zij bidden en zoeken mijn aangezicht en bekeren zich van hun boze wegen, dan zal Ik uit de hemel horen, en hun zonde vergeven en hun land herstellen."

"en wanneer dan mijn volk, het volk dat mij toebehoort, het hoofd buigt, al biddend mijn aanwezigheid zoekt en terugkeert van zijn dwaalwegen, dan zal ik het aanhoren vanuit de hemel, zijn zonden vergeven en het land genezen."

"en mijn volk zich vernedert en bidt, Mij weer zoekt en breekt met zijn zondige praktijken, zal Ik vanuit de hemel luisteren, zijn zonden vergeven en het land weer gezond maken."

 

Overdenking van vandaag:

Terwijl dit een vaak benadrukte passage is als er over de problemen met volkeren en regeringen gesproken wordt, moeten we niet vergeten dat de meest zuivere toepassing van dit zijn thuis moeten vinden in ons en in onze kerken.  

We kunnen beginnen met herstel in ons land als we het op ons zullen nemen om dagelijks te bidden, wekelijks te vasten en harten hebben die verlangen naar God om onze wereld binnen te komen en te veranderen.

 

Gebed:

God, Vader van alle naties en volkeren, kom alstublieft onze wereld binnen met duidelijke tekenen van uw kracht en genade. Roep de verlorenen tot u via ons. Gebruik ons om de eerstelingen van vernieuwing en herstel te worden. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 juli 2024 MatthŽus 7:13-14
12 juli 2024 MatthŽus 7:12
11 juli 2024 Job 7:11
10 juli 2024 Openbaring 7:10
9 juli 2024 Psalm 7:9
8 juli 2024 EzechiŽl 7:8
7 juli 2024 MatthŽus 7:7-8
 

Home