Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 13 juli 2024

 

MatthŽus 7:13-14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gaat in door de enge poort; want wijd is de poort, en breed is de weg, die tot het verderf leidt, en velen zijn er, die door dezelve ingaan; Want de poort is eng, en de weg is nauw, die tot het leven leidt, en weinigen zijn er, die denzelven vinden." (Mt 7:13-14 STV)

"'Ga naar binnen door de nauwe poort. Want de poort en de weg die naar de ondergang leiden, zijn ruim en breed, en velen gaan die weg. Maar de poort en de weg die naar het leven leiden, zijn nauw en smal, en maar weinigen vinden die weg.'"

"Gaat in door de enge poort, want wijd is de poort en breed de weg, die tot het verderf leidt, en velen zijn er, die daardoor ingaan; want eng is de poort, en smal de weg, die ten leven leidt, en weinigen zijn er, die hem vinden."

"Ga door de nauwe poort naar binnen. Want de brede weg, die velen volgen, en de ruime poort, waar velen door naar binnen gaan, leiden naar de ondergang. Nauw is de poort naar het leven, en smal de weg ernaartoe, en slechts weinigen weten die te vinden."

"Ga door de smalle poort het Koninkrijk van de hemelen binnen. De weg naar de vernietiging is breed en komt uit bij een wijde poort. En wat gaan daar veel mensen door! Maar de poort naar het leven is nauw. En de weg erheen smal. Weinig mensen vinden hem."

 

Overdenking van vandaag:

Meer dan twee decennia geleden gaf Juan Carlos Ortiz kritiek op de Europese en Amerikaanse evangelisten voor het aanbieden van een evangelie dat gericht was op de afbetaling en niet op de heerschappij van Jezus.  

Jezus, met name in MatteŁs 7, herinnert ons eraan dat genade ons niet ontslaat van discipelschap en dat barmhartigheid ons niet bevrijdt van onze behoefte om oprecht te berouwen. We moeten accepteren dat genade ons gegeven is en dat het echt Jezus de Heer van ons leven laat zijn. Het is geen 'of-of'-voorstel, maar een 'zowel-als'-oproep van God om genade te ontvangen en om Jezus te volgen als Heer.

 

Gebed:

Almachtige God, heilig en overweldigend in uw majesteit en macht, ik weet dat ik uw genade nooit waard zal zijn. Ik weet dat mijn lichaam gemakkelijk kan worden weggelokt van het pad van discipelschap. Dus help me alstublieft als ik probeer de Goede Herder te volgen op uw weg van verlossing. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 juli 2024 MatthŽus 7:12
11 juli 2024 Job 7:11
10 juli 2024 Openbaring 7:10
9 juli 2024 Psalm 7:9
8 juli 2024 EzechiŽl 7:8
7 juli 2024 MatthŽus 7:7-8
6 juli 2024 Romeinen 7:6
 

Home