Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 11 juli 2024

 

Job 7:11

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zo zal ik ook mijn mond niet wederhouden, ik zal spreken in benauwdheid mijns geestes; ik zal klagen in bitterheid mijner ziel." (Job 7:11 STV)

"Ik moet me uitspreken, mijn hart luchten, mijn bittere nood klagen."

"Maar nu zal ook ik mijn mond niet bedwingen, ik wil spreken in de benauwdheid van mijn geest, klagen in de bitterheid van mijn ziel."

"Maar ik zal mijn mond niet houden, zo beklemd als mijn hart is, zal ik spreken, zo bitter als mijn ziel is, zal ik klagen."

"Ik moet praten over wat mij kwelt. Ik moet mijn verbitterde gevoelens kunnen uiten!"

 

Overdenking van vandaag:

Soms denken we aan God als te kwetsbaar, te ver of te benauwd om eerlijk met hem te spreken over onze dilemma's. Job was niet zo verlegen. Hij is de grote herinnering dat God de voorkeur heeft dat we onze relatie met hem onderhouden, ook al is het stormachtig.  

Ongeacht waar jij je bevindt in jouw strijd, wees eerlijk met God - niet respectloos, maar oprecht. Laat hem behulpzaam zijn in jouw meest ware pijnen, frustraties en angsten, niet alleen de eenvoudige problemen.

 

Gebed:

Abba Vader, dank u voor het luisteren naar mijn woorden en mijn hart. Dank u voor het geven van de Heilige Geest en mijn Heiland Jezus als bemiddelaars voor mij voor uw troon. Dank u dat u mij in uw aanwezigheid wilt hebben, zelfs als mijn hart vol is met conflicten en pijn. Dank u dat u van me houdt ondanks mijn gebrokenheid en tweedracht. Maar vooral, dank u voor uw belofte om me thuis te brengen bij u om te delen in uw heerlijkheid. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 juli 2024 Openbaring 7:10
9 juli 2024 Psalm 7:9
8 juli 2024 EzechiŽl 7:8
7 juli 2024 MatthŽus 7:7-8
6 juli 2024 Romeinen 7:6
5 juli 2024 Jeremia 7:5-7
4 juli 2024 1 KorinthiŽrs 7:4-5
 

Home