Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 9 juli 2024

 

Psalm 7:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"(7Ė10) Laat toch de boosheid der goddelozen een einde nemen, maar bevestig den rechtvaardige, Gij, Die harten en nieren beproeft, o rechtvaardige God!" (Ps 7:9 STV)

"Maak een einde aan hun misdaden, maar steun wie onschuldig is. U bent een rechtvaardige God, u kent de mens, zijn diepste roerselen."

"Laat de boosheid der goddelozen een einde nemen, maar bevestig Gij de rechtvaardige, Gij, die hart en nieren toetst, rechtvaardige God."

"Roep de goddelozen een halt toe en wees de rechtvaardige tot steun. U die hart en nieren doorgrondt bent een rechtvaardige God."

"Zorg toch dat er een einde komt aan al die slechtheid, HERE; zegen allen die U oprecht liefhebben. U, de rechtvaardige God, bent de Enige die alles doorziet in elk mensenhart. U beoordeelt motieven en gedachten."

 

Overdenking van vandaag:

In een wereld van georganiseerde misdaad, bendes en criminelen, hebben we enig echt werk, passend voor ons, wanneer wij invloed gaan uitoefenen op het gewelddadige deel van de hedendaagse cultuur om de methodes ervan te veranderen.  

De plaats om te beginnen is misschien op onze knieŽn voor de Vader, hem vragende om ons te gebruiken om een verschil te maken in onze gewelddadige wereld!

 

Gebed:

Liefhebbende Heer en Vader van alle volkeren, vergeef ons alstublieft voor alles wat we hebben gedaan om het geweld door de vingers te zien of te accepteren. Het geweld dat geworteld is in vele delen van onze huidige wereld. Breng alstublieft de kwade en vijandige trend van geweld tot een eind. Frustreer en versla degenen die geweld gebruiken.  

Laat uw mensen een voorbeeld zijn van een productief, meelevend en niet-gewelddadig leven. Geef alstublieft kracht en bescherming aan iedereen die geconfronteerd wordt met de dreiging van geweld vanwege z'n geloof. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 juli 2024 EzechiŽl 7:8
7 juli 2024 MatthŽus 7:7-8
6 juli 2024 Romeinen 7:6
5 juli 2024 Jeremia 7:5-7
4 juli 2024 1 KorinthiŽrs 7:4-5
3 juli 2024 Jeremia 7:3
2 juli 2024 MatthŽus 7:2
 

Home