Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 8 juli 2024

 

EzechiŽl 7:8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Nu zal Ik in kort Mijn grimmigheid over u uitgieten, en Mijn toorn tegen u volbrengen, en u richten naar uw wegen, en zal op u brengen al uw gruwelen." (Eze 7:8 STV)

"koel ik mijn woede op jullie. Dan laat ik mijn toorn de vrije loop. Ik stel je gedrag aan de kaak en zet je al je afschuwelijke praktijken betaald."

"Nu zal Ik weldra mijn grimmigheid over u uitstorten en mijn toorn ten volle over u brengen, Ik zal u richten volgens uw wandel en al uw gruwelen aan u vergelden."

"Over jou stort ik mijn toorn uit, op jou koel ik mijn woede, ik zal je straffen voor je daden, je laten boeten voor je wangedrag."

"Binnenkort zal Ik mijn brandende toorn over u uitstorten en u straffen voor al uw goddeloze daden. Ik zal u niet sparen noch medelijden met u hebben en u zult te weten komen dat de HERE u dit aandoet."

 

Overdenking van vandaag:

Omdat Gods volk herhaaldelijk in opstand was gekomen en gekozen had om niet te luisteren naar zijn wil, staat God nu op het punt om zijn mensen te confronteren met de gevolgen van hun eigen zondigheid. Hij is klaar om hen te beoordelen met de meest harde normen op grond van hun diepgewortelde rebellie.  

We moeten niet vergeten dat hij wil dat wij heilige mensen zijn net zo zeer als hij dat wilde met zijn mensen in het Oude Testament. Laten we trouw zijn aan hem, ongeacht de waarden van onze cultuur.

 

Gebed:

God, keur me alstublieft niet af in uw toorn, maar stimuleer mij om voor u te leven ongeacht mijn omstandigheden of mijn cultuur. Ik wil trouw zijn aan u in alles wat ik doe, zeg en denk. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 juli 2024 MatthŽus 7:7-8
6 juli 2024 Romeinen 7:6
5 juli 2024 Jeremia 7:5-7
4 juli 2024 1 KorinthiŽrs 7:4-5
3 juli 2024 Jeremia 7:3
2 juli 2024 MatthŽus 7:2
1 juli 2024 Psalm 7:1
 

Home