Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 7 juli 2024

 

MatthŽus 7:7-8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Bidt, en u zal gegeven worden; zoekt, en gij zult vinden; klopt, en u zal opengedaan worden. Want een iegelijk, die bidt, die ontvangt; en die zoekt, die vindt; en die klopt, dien zal opengedaan worden." (Mt 7:7-8 STV)

"'Vraag en u zult krijgen; zoek en u zult vinden; klop en er zal voor u worden opengedaan. Ja, ieder die vraagt, zal krijgen, en wie zoekt, zal vinden, en voor wie aanklopt, zal worden opengedaan."

"Bidt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden. Want een ieder, die bidt, ontvangt, en wie zoekt, vindt, en wie klopt, hem zal opengedaan worden."

"Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan."

"Bid en u zult ontvangen wat u bidt. Zoek en u zult vinden wat u zoekt. Klop en de deur zal voor u worden opengedaan. Want ieder die bidt, ontvangt. Wie zoekt, vindt. En voor wie klopt, gaat de deur open."

 

Overdenking van vandaag:

God maakte ons om hem te zoeken en hem te vinden (Handelingen 17:27-28). Probeer je de verbluffende werkelijkheid van deze waarheid voor te stellen: de God van het Universum is opgewonden om ons te zien als we bij hem thuis komen! Is het een wonder dat hij ernaar verlangt dat we hem zoeken, zodat hij ons kan verwelkomen met dezelfde vreugde waarmee de vader de zoon weer verwelkomde (Lucas 15:11-31)?

 

Gebed:

Vader, terwijl er veel dingen zijn die mijn egoÔstische hart nastreeft, diep van binnen weet ik dat wat ik het meeste nodig heb, en wat ik nu het meeste zoek, is u te kennen op een meer heilige en majestueuze wijze. In Jezus' naam zoek ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 juli 2024 Romeinen 7:6
5 juli 2024 Jeremia 7:5-7
4 juli 2024 1 KorinthiŽrs 7:4-5
3 juli 2024 Jeremia 7:3
2 juli 2024 MatthŽus 7:2
1 juli 2024 Psalm 7:1
30 juni 2024 Exodus 6:30
 

Home