Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 18 januari 2024

 

1 Petrus 1:18-19

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wetende dat gij niet door vergankelijke dingen, zilver of goud, verlost zijt uit uw ijdele wandeling, die [u] van de vaderen overgeleverd [is]; Maar door het dierbaar bloed van Christus, als van een onbestraffelijk en onbevlekt Lam;" (1Pe 1:18-19 STV)

"U weet het: uit dit zinloze bestaan, dat u van uw voorouders hebt gekregen, bent u niet vrijgekocht met iets dat vergaat, met zilver of goud, maar met het kostbare bloed van Christus, het Lam zonder smet of gebrek."

"wetende, dat gij niet met vergankelijke dingen, zilver of goud, zijt vrijgekocht van uw ijdele wandel, die [u] van de vaderen overgeleverd is, maar met het kostbare bloed van Christus, als van een onberispelijk en vlekkeloos lam."

"U weet immers dat u niet met zoiets vergankelijks als zilver of goud bent vrijgekocht uit het zinloze leven dat u van uw voorouders had geŽrfd, maar met kostbaar bloed, van een lam zonder smet of gebrek, van Christus."

"U weet toch wat een geweldige losprijs God heeft betaald om u vrij te kopen van het lege bestaan dat u, net als uw voorouders, leidde. U bent niet vrijgekocht met iets wat vergaat, zoals zilver en goud, maar met het kostbare bloed van een volmaakt en vlekkeloos lam: Het bloed van Christus."

 

Overdenking van vandaag:

A: "Hoeveel kostte het?" B: "Wat? Dit oude ding? Deze zak met botten en bloed en hersenen? Dit hart en deze geest en ziel die binnenin leven?"
A: "Ja! Hoeveel kostte het?" B: "Het kost het grootste geschenk van de hemel om het vrij te kopen en mij rein te maken. Dat is hoeveel God om me geeft. Ongelofelijk, nietwaar?!"

 

Gebed:

Vader, ik ben verbijsterd, onderdanig en opgewonden om te weten dat u mij zo veel waardeert. Vergeef me dat ik mezelf verneder door te zondigen, dat ik blijf hangen bij kleine dingen en dat ik jaag op dingen die waardeloos zijn. Dank u dat u zo veel van me houdt. Help me, door uw Geest, te leven naar de waarde die u in mij ziet en te streven naar het leven waartoe u mij oproept. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

17 januari 2024 Jesaja 1:17
16 januari 2024 Ruth 1:16
15 januari 2024 Titus 1:15
14 januari 2024 EfeziŽrs 1:14
13 januari 2024 Kolossensen 1:13-14
12 januari 2024 Filemon 1:25
11 januari 2024 Markus 1:11
 

Home