Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 6 juli 2024

 

Romeinen 7:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar nu zijn wij vrijgemaakt van de wet, overmits wij dien gestorven zijn, onder welken wij gehouden waren; alzo dat wij dienen in nieuwigheid des geestes, en niet [in] de oudheid der letter." (Ro 7:6 STV)

"Maar nu bestaan we niet meer voor de wet en zijn de boeien waarmee de wet ons vasthield verbroken. Zo zijn we niet langer onderworpen aan het oude systeem van de wet, maar dienen we God in de nieuwe orde van de Geest."

"maar thans zijn wij van de wet ontslagen, dood voor haar, die ons gevangen hield, zodat wij dienen in de nieuwe staat des Geestes en niet in de oude staat der letter."

"We waren aan de wet geketend, maar nu zijn we bevrijd; we zijn dood voor de wet, zodat we niet meer de oude orde van de wet dienen, maar de nieuwe orde van de Geest."

"Maar nu zijn wij van de wet bevrijd. Omdat wij gestorven zijn, kan zij ons niet vasthouden. Nu kunnen we God op een heel nieuwe manier dienen: Vanuit ons hart, door Zijn Geest en niet door het angstvallig houden van allerlei opgelegde wetten."

 

Overdenking van vandaag:

We zijn vrij van de wet! Betekent dat wanorde en wetteloosheid? Absoluut niet! Nee, want de genade die ons bevrijdde bracht ook Gods HEILIGE Geest om binnenin te leven. Hij kan ons de bevoegdheid geven om te doen wat we niet zelf kunnen doen. Hij kan ons helpen in onze zwakheid om te bidden met vertrouwen en vrijmoedigheid tot de Vader.  

Met zijn hulp, worden we in een kring van verantwoordelijke vrienden gebracht, verbonden door de genade van God en de Geest van Christus. Dank God voor de "nieuwe weg"!

 

Gebed:

Vader, dank u dat u mij bevrijd en verlost heeft van de eisen van de wet en dat u uw Geest in mijn hart geplaatst heeft om mij te helpen om meer te zijn dan ik ooit zou kunnen zijn door te proberen de wet te gehoorzamen. In Jezus' naam prijs ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 juli 2024 Jeremia 7:5-7
4 juli 2024 1 KorinthiŽrs 7:4-5
3 juli 2024 Jeremia 7:3
2 juli 2024 MatthŽus 7:2
1 juli 2024 Psalm 7:1
30 juni 2024 Exodus 6:30
29 juni 2024 Johannes 6:29
 

Home