Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 4 juli 2024

 

1 KorinthiŽrs 7:4-5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"De vrouw heeft de macht niet over haar eigen lichaam, maar de man; en desgelijks ook de man heeft de macht niet over zijn eigen lichaam, maar de vrouw. Onttrekt u elkander niet, tenzij dan met [beider] toestemming voor een tijd, opdat gij u tot vasten en bidden moogt verledigen; en komt wederom bijeen, opdat u de satan niet verzoeke, omdat gij u niet kunt onthouden." (1Co 7:4-5 STV)

"De vrouw heeft niet zelf de beschikking over haar lichaam, maar haar man. Zo heeft ook de man niet zelf te beschikken over zijn lichaam, maar zijn vrouw. Weiger elkaar de seksuele omgang niet, tenzij met onderling goedvinden en voor een bepaalde tijd om u te wijden aan het gebed. Kom daarna weer bij elkaar, anders maakt Satan van uw gebrek aan zelfbeheersing gebruik om u te verstrikken."

"De vrouw heeft niet zelf over haar lichaam te beschikken, doch haar man; en eveneens heeft de man niet zelf over zijn lichaam te beschikken, doch zijn vrouw. Onthoudt dat elkander niet, tenzij met onderling goedvinden [en] voor een bepaalde tijd, om u te wijden aan het gebed, maar om daarna weder samen te komen, opdat niet de satan u verzoeke wegens uw gemis aan zelfbeheersing."

"Een vrouw heeft niet zelf de zeggenschap over haar lichaam, maar haar man; en ook een man heeft niet zelf de zeggenschap over zijn lichaam, maar zijn vrouw. Weiger elkaar de gemeenschap niet, of het moest zijn dat u er wederzijds mee instemt u enige tijd aan het gebed te wijden. Kom daarna echter weer samen; anders zal Satan uw gebrek aan zelfbeheersing gebruiken om u te verleiden."

"De man heeft net zoveel zeggenschap over het lichaam van zijn vrouw als zijzelf en de vrouw net zoveel over het lichaam van haar man als hij. Ontneem elkaar het recht op uw lichaam niet, behalve als u samen afspreekt tijdelijk geen gemeenschap te hebben, omdat u de tijd wilt gebruiken om te bidden. Maar daarna moet u weer gewoon gemeenschap met elkaar hebben. Anders zou satan u, door uw gebrek aan zelfbeheersing, in verleiding kunnen brengen."

 

Overdenking van vandaag:

In 1 KorinthiŽrs 6:19-20, vertelde Paulus ons dat ons lichaam niet ons eigen lichaam is, maar dat we gekocht zijn voor een prijs. Nog een keer in hoofdstuk 7, herinnert hij een ieder van ons dat wanneer we trouwen, ons lichaam niet ons eigen lichaam is; het behoort tot onze huwelijkspartner.  

Wij horen ons lichaam te gebruiken om onze huwelijkspartner te zegenen, vreugde te geven en vervulling te brengen. Dit is van cruciaal belang voor onze huwelijksrelatie en ook om God blij te maken!

 

Gebed:

Heilige en liefdevolle God, Abba Vader, vergeef me alstublieft wanneer ik mezelf heb vernederd door mijn lichaam niet te behandelen als een geschenk voor u. Of het nu in het huwelijk is of als vrijgezel, ik wil mijn lichaam gebruiken op een manier die heilig en aangenaam is voor u (en voor mijn huwelijkspartner). In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 juli 2024 Jeremia 7:3
2 juli 2024 MatthŽus 7:2
1 juli 2024 Psalm 7:1
30 juni 2024 Exodus 6:30
29 juni 2024 Johannes 6:29
28 juni 2024 Lukas 6:28
27 juni 2024 MatthŽus 6:27
 

Home