Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 5 juli 2024

 

Jeremia 7:5-7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar indien gij uw wegen en uw handelingen waarlijk zult goed maken; indien gij waarlijk zult recht doen tussen den man en tussen zijn naaste; De vreemdeling, wees en weduwe niet zult verdrukken, en geen onschuldig bloed in deze plaats vergieten; en andere goden niet zult nawandelen, ulieden ten kwade; Zo zal Ik u in deze plaats, in het land, dat Ik uw vaderen gegeven heb, doen wonen van eeuw tot eeuw." (Jer 7:5-7 STV)

"breek met je kwade praktijken, behandel elkaar rechtvaardig. Onderdruk geen vreemdelingen, weduwen en wezen; dood in dit land geen onschuldige mensen en loop niet achter andere goden aan tot je eigen ongeluk. Alleen dan zal ik jullie laten wonen in dit land, dat ik aan jullie voorouders gegeven heb, voor altijd."

"Neen, als gij werkelijk uw handel en wandel betert, als gij werkelijk onder elkander recht doet, vreemdeling, wees en weduwe niet verdrukt, geen onschuldig bloed vergiet op deze plaats en andere goden niet achternaloopt, u tot onheil, dan wil Ik u op deze plaats, in het land dat Ik aan uw vaderen gegeven heb, laten wonen van eeuw tot eeuw."

"Als jullie je leven werkelijk beteren, als jullie elkaar rechtvaardig behandelen, vreemdelingen, wezen en weduwen niet onderdrukken, in dit land geen onschuldig bloed vergieten en niet achter andere goden aanlopen, jullie onheil tegemoet, dan mogen jullie hier blijven wonen, in dit land dat ik jullie voorouders gegeven heb. Zo is het altijd geweest, zo zal het dan altijd zijn."

"Alleen onder deze voorwaarden mag u blijven: U moet een halt toeroepen aan uw slechte gedachten en daden, u moet rechtvaardig zijn tegenover elkaar en u moet wezen, weduwen en vreemdelingen niet langer uitbuiten. Houd op met moorden. En houd op met het aanbidden van afgoden, zoals u nu tot uw eigen schade doet. Alleen dan zal Ik u laten wonen in dit land, dat Ik als een eeuwig bezit aan uw voorouders gaf."

 

Overdenking van vandaag:

Wat is de werkelijke maat van ons karakter? Het is zeker niet alleen hoe we handelen "in de kerk." De echte test van ons karakter, onze godsvrucht, is onze samenwerking met hem in zijn werk: het verlossen van de verloren, vergeten, vertrapte en gebroken mensen.  

Wanneer we alleen voor onszelf leven, wanneer de "niets-hebbenden" zo ver achter gelaten worden, stort een cultuur op zichzelf ineen omdat het hart van God ontbreekt en mensen jaloers op en haatdragend naar elkaar worden.

 

Gebed:

Liefdevolle God, Almachtige en Soevereine Heer, vergeef ons alstublieft en gebruik uw kinderen om ons land te genezen. Vader, ik bid speciaal dat u mij zult gebruiken om een zegen te zijn voor iemand die niemand heeft naar wie hij of zij kan gaan in tijden van crisis. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 juli 2024 1 Korinthiėrs 7:4-5
3 juli 2024 Jeremia 7:3
2 juli 2024 Matthėus 7:2
1 juli 2024 Psalm 7:1
30 juni 2024 Exodus 6:30
29 juni 2024 Johannes 6:29
28 juni 2024 Lukas 6:28
 

Home