Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 2 juli 2024

 

MatthŽus 7:2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want met welk oordeel gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden; en met welke mate gij meet, zal u wedergemeten worden." (Mt 7:2 STV)

"Want God zal u op dezelfde manier beoordelen als waarop u anderen beoordeelt, en hij zal u meten met de maat waarmee u anderen meet. Waarom kijkt u"

"want met het oordeel, waarmede gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden, en met de maat, waarmede gij meet, zal u gemeten worden."

"Want op grond van het oordeel dat je velt, zal er over je geoordeeld worden, en met de maat waarmee je meet, zal jou de maat genomen worden."

"Want zoals u anderen behandelt, zult u zelf behandeld worden."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus is bezorgd dat wij geen kritische geest hebben naar anderen, vooral over hun motieven waarom zij iets deden. We kunnen er niet van uitgaan dat we iemands hart kennen; alleen God kent dit. Wanneer we onterecht kritisch zijn, overdreven agressief of nodeloos oordelend, moeten we onthouden dat God dezelfde norm zal gebruiken voor ons.  

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb genade nodig. Degenen die ik liefheb, hebben het ook nodig. Ik ga heel hard proberen om zo genadig naar anderen te zijn als ik erop vertrouw dat God genadig met mij zal zijn.

 

Gebed:

Vergeef me, Abba Vader, voor de keren dat ik veel te kritisch ben geweest op anderen dan ik zou moeten zijn. Wek in mij een passie om genadig te zijn jegens anderen, zodat zij uw heerlijkheid kunnen zien schijnen door mij. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 juli 2024 Psalm 7:1
30 juni 2024 Exodus 6:30
29 juni 2024 Johannes 6:29
28 juni 2024 Lukas 6:28
27 juni 2024 MatthŽus 6:27
26 juni 2024 DaniŽl 6:26-27
25 juni 2024 MatthŽus 6:25
 

Home