Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 21 juni 2024

 

2 SamuŽl 6:21

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar David zeide tot Michal: Voor het aangezicht des HEEREN, Die mij verkoren heeft voor uw vader en voor zijn ganse huis, mij instellende tot een voorganger over het volk des HEEREN, over Israel; ja, ik zal spelen voor het aangezicht des HEEREN." (2Sa 6:21 STV)

"'Ik heb gespeeld voor de Heer,' antwoordde David haar, 'voor de Heer die aan mij de voorkeur heeft gegeven boven je vader en zijn familie, en mij heeft aangesteld tot vorst over zijn volk, over IsraŽl!"

"Maar David zeide tot Mikal: Voor het aangezicht des HEREN, die mij verkoren heeft boven uw vader en boven heel zijn huis om mij aan te stellen tot vorst over het volk des HEREN, over Israel, voor het aangezicht des HEREN heb ik gedanst."

"David antwoordde: 'Dat deed ik voor de HEER, die mij heeft aangesteld als vorst over het volk van de HEER, over IsraŽl, en mij zo heeft verkozen boven jouw vader en heel zijn familie; voor de HEER danste ik!"

"Ö.."Ik danste voor de HERE," zei hij, "Die aan mij de voorkeur gaf boven jouw vader en zijn familie en mij aanstelde als leider van Zijn volk IsraŽl! Daarom ben ik ook niet bang mijn vreugde in de HERE te laten zien."

 

Overdenking van vandaag:

David werd belachelijk gemaakt met zijn uitbundigheid toen hij danste bij de terugkeer van de Ark des Verbonds naar huis. Hij weigerde echter te worden afgeschrikt door zo'n kritiek. Dit was een geweldige dag. Zijn God was de enige grote en ware God. Hij zou vieren voor de Heer!

 

Gebed:

Heer God Almachtig, vol van genade en barmhartigheid, ontzagwekkend in macht en heiligheid, u bent mijn vreugde, mijn hoop en mijn toekomst. Ik ben blij met u als de enige Ene, en enige ding, die alle roem, eer en lof verdient. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

20 juni 2024 MatthŽus 6:20
19 juni 2024 1 KorinthiŽrs 6:19-20
18 juni 2024 2 Kronieken 6:18
17 juni 2024 Romeinen 6:17
16 juni 2024 Galaten 6:16
15 juni 2024 MatthŽus 6:15
14 juni 2024 Galaten 6:14
 

Home