Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 19 juni 2024

 

1 KorinthiŽrs 6:19-20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Of weet gij niet, dat ulieder lichaam een tempel is van den Heiligen Geest, Die in u is, Dien gij van God hebt, en [dat] gij uws zelfs niet zijt? Want gij zijt duur gekocht: zo verheerlijkt dan God in uw lichaam en in uw geest, welke Godes zijn." (1Co 6:19-20 STV)

"Weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u van God hebt ontvangen? U behoort uzelf niet toe. Want u bent gekocht en de prijs is betaald. Gebruik dus uw lichaam om God te verheerlijken."

"Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt? Want gij zijt gekocht en betaald. Verheerlijkt dan God met uw lichaam."

"Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u niet van uzelf bent? U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam. "

"Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest? Van de Geest, Die God u heeft gegeven en Die nu in u woont? U bent niet van uzelf! God heeft u tegen de allerhoogste prijs gekocht! Gebruik daarom ieder deel van uw lichaam om God eer te geven."

 

Overdenking van vandaag:

Gisteren keken we naar Solomons grote wijdings toespraak over de Tempel in het Oude Testament. Ongelooflijk, Paulus beweert dat God zijn plek door zijn Geest in ons heeft genomen, net zo majestueus als hij zijn plek in de Tempel van Jeruzalem nam. Onze aanvaardbaarheid door God als zijn heilige plek kostte hem een grote prijs - de dood van zijn Zoon!  

Hoe kunnen wij zijn heilige aanwezigheid in ons weigeren te eren? Hoe kunnen we niet een heilig leven leiden in antwoord op zijn genade?

 

Gebed:

Vergeef mij, Vader, voor de keren dat ik het zicht verloren heb van het wonder van uw aanwezigheid in mij. Het geschenk van uw Geest is een geweldige zegening. Nogmaals, Vader, ik beloof mijn lichaam te geven als een levend offer om u blij te maken en u te eren als uw Tempel.  

Tegelijkertijd erken ik dat ik de aanwezigheid en de kracht van uw Heilige Geest nodig heb om u blij te maken en te eren als uw heilig kind. Leid me, reinig me, zuiver me en maak me als Jezus door uw Geest. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 juni 2024 2 Kronieken 6:18
17 juni 2024 Romeinen 6:17
16 juni 2024 Galaten 6:16
15 juni 2024 MatthŽus 6:15
14 juni 2024 Galaten 6:14
13 juni 2024 EfeziŽrs 6:13
12 juni 2024 EfeziŽrs 6:12
 

Home