Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 18 juni 2024

 

2 Kronieken 6:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar waarlijk, zou God bij de mensen op de aarde wonen? Ziet de hemelen, ja, de hemel der hemelen, zouden U niet begrijpen, hoeveel te min dit huis, dat ik gebouwd heb?" (2Kr 6:18 STV)

"Zou u, o God, werkelijk bij de mensen op aarde kunnen wonen? Het heelal kan u niet eens omvatten, laat staan de tempel die ik voor u heb gebouwd."

"Zou God dan waarlijk bij de mensen op aarde wonen? Zie, de hemel, zelfs de hemel der hemelen, kan U niet bevatten, hoeveel te min dit huis dat ik gebouwd heb!"

"Zou God werkelijk bij de mensen op aarde kunnen wonen? Zelfs de hoogste hemel kan u niet bevatten, laat staan dit huis dat ik voor u heb gebouwd."

"Maar zal God werkelijk bij de mensen op aarde willen wonen? Maar waarom dan toch? De hemel, zelfs de allerhoogste hemelen kunnen U niet bevatten; hoe zou die tempel die ik heb gebouwd, dat dan wel kunnen?"

 

Overdenking van vandaag:

Toen Salomo de Tempel opdroeg, realiseerde hij zich dat deze enorme prestatie van grote schoonheid veel te onbeduidend en klein was om de Schepper van het Universum te plaatsen. Maar God koos ervoor om met stervelingen te leven. Dat is wat het leven van Jezus is (Johannes 1:11-18). God is ontzagwekkend en niet te beschrijven, veel te heilig om te verwachten dat hij zich zal associėren met gebrekkige mensen.  

Als God echter, heeft hij gekozen om ons lief te hebben en te komen en te leven met ons zodat we kunnen terugkeren naar hem en delen in zijn heerlijkheid.

 

Gebed:

Almachtige God en Soevereine Vader, u bent meer schitterend dan mijn woorden kunnen beschrijven en meer genadig dan mijn hart volledig kan begrijpen. Dank u voor uw glorie die groter is dan menselijk begrip en uw genade die de grote afstand tussen ons overbrugt. Dank u, lieve Vader, dat u God bent. In Jezus' naam loof ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

17 juni 2024 Romeinen 6:17
16 juni 2024 Galaten 6:16
15 juni 2024 Matthėus 6:15
14 juni 2024 Galaten 6:14
13 juni 2024 Efeziėrs 6:13
12 juni 2024 Efeziėrs 6:12
11 juni 2024 Romeinen 6:11
 

Home