Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 9 juni 2024

 

1 TimothŽus 6:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doch die rijk willen worden, vallen in verzoeking, en [in] den strik, en [in] vele dwaze en schadelijke begeerlijkheden, welke de mensen doen verzinken in verderf en ondergang." (1Ti 6:9 STV)

"Wie rijk wil worden, komt in verleiding en raakt verstrikt in veel dwaze en schadelijke verlangens, die een mens in verderf en ondergang storten."

"Maar wie rijk willen zijn, vallen in verzoeking, in een strik, en in vele dwaze en schadelijke begeerten, die de mensen doen wegzinken in verderf en ondergang."

"Wie rijk wil worden, staat bloot aan verleiding, raakt in een valstrik en valt ten prooi aan dwaze en schadelijke begeerten die een mens in het verderf storten en ten onder doen gaan."

"Maar wie graag rijk willen worden, komen al gauw in verleiding om verkeerde dingen te doen. Zij verlangen naar onnodige en verkeerde dingen en gaan tenslotte verloren."

 

Overdenking van vandaag:

Dit is niet een boodschap voor mensen die financieel rijk zijn. Nee, dit is voor ons allemaal die deze welvaart willen hebben. Het verlangen, het begeren en het nastreven van aardse rijkdom stelt ons bloot aan ernstig gevaar. Laten we denken aan Jezus' woorden: Zoek eerst Gods Koninkrijk en zijn gerechtigheid en al deze dingen zullen je gegeven worden.

 

Gebed:

Dank u, liefdevolle Vader, voor uw vele zegeningen. Help me alstublieft tevreden en genereus te zijn met de zegenen die u mij al gegeven heeft. Help me alstublieft mijn aandacht op u en uw Zoon te houden! In de naam van uw zoon en mijn Heiland, Jezus, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 juni 2024 Genesis 6:8
7 juni 2024 Galaten 6:7
6 juni 2024 MatthŽus 6:6
5 juni 2024 Romeinen 6:5
4 juni 2024 EfeziŽrs 6:4
3 juni 2024 Romeinen 6:3
2 juni 2024 Galaten 6:2
 

Home