Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 15 januari 2024

 

Titus 1:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Alle dingen zijn wel rein den reinen, maar den bevlekten en ongelovigen is geen ding rein, maar beide hun verstand en geweten zijn bevlekt." (Tit 1:15 STV)

"Voor wie rein zijn, is alles rein, maar voor wie besmet zijn met ongeloof, is niets rein, omdat hun verstand en hun geweten bedorven zijn."

"Alles is rein voor de reinen, maar voor hen, die besmet en onbetrouwbaar zijn, is niets rein. Maar bij hen zijn zowel het denken als het geweten besmet."

"Voor wie rein zijn, is alles rein; maar voor wie bezoedeld en ongelovig zijn, is niets rein, want zowel hun verstand als hun geweten is bezoedeld."

"Wie zuiver van hart is, ziet in alles het goede en zuivere. Maar wie in zijn hart slecht en onbetrouwbaar is, ziet in alles het slechte; want alles wat hij ziet en hoort, wordt door zijn verkeerde gedachten en zijn opstandige hart besmet."

 

Overdenking van vandaag:

Roestvlekken, grasvlekken, bloedvlekken, chocoladevlekken - ARGH! Deze vlekken zijn echte nachtmerries in de wasruimte. Ze laten niet alleen een vlek achter op het oppervlak van het weefsel, maar ze laten ook een restant achter dat doordringt in de vezels van onze kleren.  

Kwaad werkt op die manier. We moeten onszelf niet voor de gek houden. Kwaad verderft en laat een restant achter dat alles verderft wat het aanraakt, met inbegrip van de harten van mensen die anders fatsoenlijk zijn.  

Dat is waarom wij aangespoord worden om ver weg te blijven van het kwaad en elke verschijning ervan te vermijden. Dat is ook de reden waarom Jezus stierf: niet alleen om het kwaad te overwinnen, maar ook om de vlek en het restant te reinigen.

 

Gebed:

Vader, bewaak mijn pad en geef me goede christelijke vrienden die zullen helpen mijn leven te bewaken voor het kwaad. Bovendien, Vader, help mij alstublieft als ik probeer de reinigende en bevrijdende kracht van Christus te delen met degenen om me heen. Degenen die gevangen zijn in de greep van het verwoestende en misleidende kwaad. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 januari 2024 Efeziėrs 1:14
13 januari 2024 Kolossensen 1:13-14
12 januari 2024 Filemon 1:25
11 januari 2024 Markus 1:11
10 januari 2024 Spreuken 1:10
9 januari 2024 Kolossensen 1:9
8 januari 2024 Jozua 1:8
 

Home