Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 6 juni 2024

 

MatthŽus 6:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar gij, wanneer gij bidt, gaat in uw binnenkamer, en uw deur gesloten hebbende, bidt uw Vader, Die in het verborgen is; en uw Vader, Die in het verborgen ziet, zal het u in het openbaar vergelden." (Mt 6:6 STV)

"Maar wanneer bidt, ga dan uw kamer in, doe de deur achter u dicht en bid dan tot uw Vader, die verborgen is. En uw Vader, die ziet wat verborgen is, zal u belonen."

"Maar gij, wanneer gij bidt, ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader in het verborgene; en uw Vader, die in het verborgene ziet, zal het u vergelden."

"Maar als jullie bidden, trek je dan in je huis terug, sluit de deur en bid tot je Vader, die in het verborgene is. En jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen."

"Zij hebben hun beloning al. Als u bidt, moet u dat ergens doen waar u helemaal alleen bent. Doe de deur achter u dicht en bid in het geheim tot uw Vader. En uw Vader, Die al uw geheimen kent, zal u belonen."

 

Overdenking van vandaag:

Gebed is een ongelooflijke uitnodiging van God om met hem te delen wat er op ons hart ligt. Zelfs wanneer we geen woorden hebben om te zeggen, helpt hij ons door zijn Geest op die momenten. Dit ongelooflijk intieme gesprek, ondersteund door de zeer kostbare Geest van God in ons, mag nooit ondergewaardeerd worden door geesteloze show of trots. Bidden wordt niet gedaan om onze vroomheid te bewijzen, maar om onze relatie te verdiepen met de Almachtige God!

 

Gebed:

Abba Vader, dank u zo zeer voor het ongelooflijke geschenk van bidden. Dank u voor het luisteren naar mijn woorden en mijn hart. Dank u voor uw nabijheid en dat u niet ver weg bent. Vergeef me als ik u niet zo vaak aanroep als ik zou moeten, of wanneer ik uw barmhartige luisterend oor als iets vanzelfsprekends zie maar niet echt waardeer. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 juni 2024 Romeinen 6:5
4 juni 2024 EfeziŽrs 6:4
3 juni 2024 Romeinen 6:3
2 juni 2024 Galaten 6:2
1 juni 2024 MatthŽus 6:1
31 mei 2024 Lukas 5:31-32
30 mei 2024 Handelingen 5:30
 

Home