Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 1 juni 2024

 

MatthŽus 6:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Hebt acht, dat gij uw aalmoes niet doet voor de mensen, om van hen gezien te worden; anders zo hebt gij geen loon bij uw Vader, Die in de hemelen is." (Mt 6:1 STV)

"'Denk erom dat u Gods wil niet doet om op te vallen bij de mensen. Want dan zal uw Vader in de hemel u er niet voor belonen."

"Ziet toe, dat gij uw gerechtigheid niet doet voor de mensen, om door hen opgemerkt te worden; want dan hebt gij geen loon bij uw Vader, die in de hemelen is."

"Let op dat jullie de gerechtigheid niet beoefenen voor de ogen van de mensen, alleen om door hen gezien te worden. Dan beloont jullie Vader in de hemel je niet."

"Let erop dat u uw goede werken niet doet om bij de mensen op te vallen. Anders krijgt u geen beloning van uw hemelse Vader."

 

Overdenking van vandaag:

Medeleven is niet voor eigen glorie, net zoals het geen persoonlijke inwendige emotie is. Christelijk medeleven moet ons altijd motiveren om te handelen in het beste belang en ten beste van degenen in nood, zonder aandacht te besteden aan onszelf of onze offers.  

God zorgt voor dat wat we nodig hebben om anderen te zegenen en zorgt voor de beloning wanneer ons doel is hem blij te maken en om gebruikt te worden door hem om anderen te zegenen die in nood zijn.

 

Gebed:

Liefhebbende God en liefdevolle Herder, gebruik mij elke dag om een zegen te zijn voor iemand in nood. Open mijn ogen en oren om degenen om me heen te zien die emotionele ondersteuning of financiŽle hulp nodig hebben. Geef me alstublieft de moed om hen te zegenen en hen dichter bij u te brengen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

31 mei 2024 Lukas 5:31-32
30 mei 2024 Handelingen 5:30
29 mei 2024 Handelingen 5:29
28 mei 2024 MatthŽus 5:28
27 mei 2024 Lukas 5:27
26 mei 2024 Lukas 5:26
25 mei 2024 Johannes 5:25
 

Home