Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 14 januari 2024

 

Efeziėrs 1:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Die het onderpand is van onze erfenis, tot de verkregene verlossing, tot prijs Zijner heerlijkheid." (Efe 1:14 STV)

"De Geest is het voorschot van ons erfdeel, waarborg voor de bevrijding van Gods eigen volk. Laten wij zijn grootheid prijzen!"

"die een onderpand is van onze erfenis, tot verlossing van het volk, dat Hij Zich verworven heeft, tot lof zijner heerlijkheid."

"als voorschot op onze erfenis, opdat allen die hij zich heeft verworven verlost zullen worden, tot eer van Gods grootheid."

"Deze Geest in ons is een borg voor wat God ons allemaal zal geven als Hij ons, Zijn eigen volk, zal verlossen. Een reden temeer om Hem te eren voor Zijn grootheid."

 

Overdenking van vandaag:

God is trouw aan zijn woord. Hij houdt zijn beloften. Maar dat was niet genoeg voor hem. Hij gaf ons een aanbetaling, een investering, zodat we zeker kunnen zeker zijn van onze erfenis en uit kunnen kijken naar de volledige realisatie van onze verlossing. Hij gaf ons de Heilige Geest.  

Wanneer God ons uit de slavernij aan onze sterfelijke lichamen koopt en ons in ons eeuwige thuis brengt met lichamen die niet oud worden of vergaan, zullen we geen behoefte hebben aan de opslag; we zullen de volledige erfenis hebben. Maar tot dan toe, totdat we naar hem toe gaan, is het niet verbazingwekkend dat hij zijn huis in ons maakt!

 

Gebed:

Liefdevolle Vader, u bent bovenzintuigelijk en altijd nabij. Dank u dat u mij niet wachtende maakt op uw aanwezigheid. Dank u dat u mij "een voorproefje van goddelijke heerlijkheid" geeft. Dank u voor het sturen van uw gezegende en beloofde Geest om in mij te leven en me herinnert waar mijn thuis echt is. Tot de dag dat ik u echt zal zien, wil ik uw aanwezigheid in mijn sterfelijke lichaam eren door een leven te leiden dat zuiver, heilig en een zegen voor anderen is. In Jezus naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 januari 2024 Kolossensen 1:13-14
12 januari 2024 Filemon 1:25
11 januari 2024 Markus 1:11
10 januari 2024 Spreuken 1:10
9 januari 2024 Kolossensen 1:9
8 januari 2024 Jozua 1:8
7 januari 2024 1 Johannes 1:7
 

Home