Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 30 december 2023

 

Jesaja 42:8-9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik ben de HEERE, dat is Mijn Naam; en Mijn eer zal Ik geen anderen geven, noch Mijn lof den gesneden beelden. Ziet, de voorgaande dingen zijn gekomen, en nieuwe dingen verkondig Ik; eer dat zij uitspruiten, doe Ik ulieden die horen." (Jes 42:8-9 STV)

"Ik ben de Heer, dat is mijn naam, deze eer wens ik niet te delen, mijn roem sta ik niet af, aan geen enkel godenbeeld. Wat ik vroeger voorzegd heb, is uitgekomen. En nieuwe gebeurtenissen kondig ik aan; nog vˇˇr ze aanbreken, laat ik ze u weten.'"

"Ik ben de HERE, dat is mijn naam, en mijn eer zal Ik aan geen ander geven noch mijn lof aan de gesneden beelden. Het vroegere, zie, het is gekomen, en nieuwe dingen kondig Ik u aan; voordat zij uitspruiten, doe Ik ze u horen."

"Ik ben de HEER, dat is mijn naam. Ik deel mijn majesteit niet met een ander, noch de lof die mij toekomt met een beeld. Wat eertijds werd voorzegd, is nu vervuld en ik kondig jullie nieuwe dingen aan, nog voor ze ontkiemen zal ik ze openbaren."

"Ik ben de HERE! Dat is Mijn naam en Ik zal mijn glorie niet aan iemand anders geven; Ik zal de lof die Mij toekomt, niet delen met gesneden beelden. Alles wat Ik profeteerde, is uitgekomen en nu zal Ik opnieuw profeteren. Ik zal U vertellen wat in de toekomst gaat gebeuren, voordat het echt gebeurt."

 

Overdenking van vandaag:

Ongeacht wat er gebeurt in de komende paar dagen, maanden of jaren, God is er al! Hij is niet gebonden aan ruimte en tijd. Hij creŰert werkelijkheid door zijn krachtige woord. Terwijl sommigen beven van angst als gevolg van het onbekende, kunnen christenen steun nemen in de wetenschap dat waar we onszelf ook bevinden, onze Vader al aanwezig is. Hij werkt al aan onze bevrijding en verlossing.  

Zelfs nu openbaart hij nieuwe dingen voor ons - dingen van onze toekomst die we niet kunnen zien. Dus als we onze onbekende toekomst binnen reizen, laten we zeker zijn dat we reizen met degene voor wie de toekomst niet onbekend is.

 

Gebed:

Dank u Vader! U weet waar mijn leven en mijn wereld naartoe worden geleid. Met zoveel tumult over de verandering van het jaar en de loop van de tijd, vertrouw ik er bewust en vol overtuiging op dat mijn toekomst in uw handen ligt. Er is geen andere plaats waar ik liever zou gaan! Zegen mij alstublieft met vertrouwen en ban angst uit mijn hart als uw toekomst zich voor mij ontvouwt. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

29 december 2023 Jakobus 3:16
28 december 2023 Romeinen 16:25-27
27 december 2023 2 KorinthiŰrs 9:10
26 december 2023 Johannes 3:17
25 december 2023 Johannes 1:14
24 december 2023 Johannes 3:16
23 december 2023 Johannes 1:1
 

Home