Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 26 december 2023

 

Johannes 3:17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want God heeft Zijn Zoon niet gezonden in de wereld, opdat Hij de wereld veroordelen zou, maar opdat de wereld door Hem zou behouden worden." (Joh 3:17 STV)

"Want God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gezonden om de wereld te oordelen maar om de wereld door hem te redden."

"Want God heeft zijn Zoon niet in de wereld gezonden, opdat Hij de wereld veroordele, maar opdat de wereld door Hem behouden worde."

"God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden."

"God heeft Zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om de wereld te veroordelen, maar om haar van de ondergang te redden."

 

Overdenking van vandaag:

God gaat niet over veroordeling. Ik weet dat Satan het gerucht een lange tijd geleden begonnen is, maar geloof het niet. God is niet een duivelse leerkracht op zoek om zijn leerlingen te laten zakken en te beschamen. Hij is niet een chagrijnige rechter zoekende om iedereen die zijn hof binnen komt te vernederen en te straffen, onschuldig of niet. Hij verspreid geen geruchten over onze tekortkomingen.  

Nee, deze God wil ons zegenen met zijn heil. Hij wil barmhartigheid en genade uitreiken. Hij wil dat wij zijn kinderen zijn. Maar hij is ook heilig, rechtvaardig, ontzagwekkend en eerlijk. Dus als deze twee realiteiten van God botsen, is er slechts één oplossing: Jezus! God stuurde Jezus om mensen te redden van alle naties en rassen en culturen van zonde en dood - ja, zelfs ons!

 

Gebed:

Ik prijs u, God, voor uw verlangen om me te redden. Ik dank u voor veeleisende heiligheid van mij om me te redden uit de ravage die zonde veroorzaakt in mijn leven. Ik dank u dat me oproept tot gerechtigheid, zodat mijn leven een zegen zal zijn voor anderen en niet een last. Ik dank u dat u mij uitdaagt om uw karakter te hebben, zodat anderen uw glorie kunnen zien in mijn goede daden. Dus gebruik me alstublieft, Vader. ik weet dat ik niet perfect ben, maar ik wil één van uw instrumenten zijn om de verlorenen te laten weten over uw barmhartigheid en genade in Jezus. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

25 december 2023 Johannes 1:14
24 december 2023 Johannes 3:16
23 december 2023 Johannes 1:1
22 december 2023 1 Timothëus 6:18
21 december 2023 Romeinen 15:12
20 december 2023 Matthëus 2:6
19 december 2023 Galaten 4:4-5
 

Home