Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 25 december 2027

 

Johannes 1:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En het Woord is vlees geworden, en heeft onder ons gewoond (en wij hebben Zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als des Eniggeborenen van den Vader), vol van genade en waarheid." (Joh 1:14 STV)

"Het Woord is mens geworden en is onder ons komen wonen. Wij hebben zijn glorie gezien, vol van goedheid en waarheid, de glorie die hij ontving als enig kind van de Vader."

"Het Woord is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene des Vaders, vol van genade en waarheid."

"Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader."

"En Christus kreeg een menselijk lichaam en leefde bij ons hier op aarde. Hij was vol vergevende liefde en waarheid. Wij hebben gezien hoe groot en machtig Hij is, de enige Zoon van de hemelse Vader."

 

Overdenking van vandaag:

De apostel Paulus was verbazingwekkend. Hij schrijft naar een van de meest problematische kerken en vindt toch redenen om dank voor hen te geven.  

Ten eerste, hij is dankbaar voor hen omdat Jezus voor hen stierf. Als God zijn genade vergroot naar anderen, waarom kunnen wij dan niet hetzelfde doen? Ten tweede, hij erkent dat het gebeuren van hun misbruik ook een reden is om dank te geven - ze kunnen het vervormd hebben, maar wanneer het opgedragen wordt om God te eren, kunnen deze geschenken hun kerk zegenen.  

Ook al heeft hij harde woorden om te volgen, Paulus' voorbeeld herinnert ons eraan dat een kind van God iets is om gekoesterd te worden, zelfs als dat kind problemen heeft.

 

Gebed:

Almachtige God, ik loof en verheerlijk uw naam boven alle namen. Uw liefde is groter dan het volume van al onze oceanen. Uw genade reikt verder dan de grote uitgestrektheid van onze ruimte die we kennen. Uw genade is buiten berekening. Uw heil is buiten vergelijking. Dank u dat u me zegent met dit alles in Jezus, die kwam en in mijn wereld woonde zodat ik mijn thuis kan maken in uw huis. In de naam van Christus de Heer, prijs ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 december 2027 Johannes 3:16
23 december 2027 Johannes 1:1
22 december 2027 1 Timothëus 6:18
21 december 2027 Romeinen 15:12
20 december 2027 Matthëus 2:6
19 december 2027 Galaten 4:4-5
18 december 2027 Galaten 1:3-4
 

Home