Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 21 december 2027

 

Romeinen 15:12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En wederom zegt Jesaja: Er zal zijn de wortel van Jessai, en Die opstaat, om over de heidenen te gebieden; op Hem zullen de heidenen hopen." (Ro 15:12 STV)

"En Jesaja zegt nog: IsaÔ zal een nakomeling krijgen die opstaat om de volken te leiden, en zij zullen hun hoop op hem stellen."

"En verder zegt Jesaja: Komen zal de wortel van Isai, en Hij, die opstaat, om over de heidenen te regeren; op Hem zullen de heidenen hopen."

"En verder zegt Jesaja: 'IsaÔ zal een telg voortbrengen: hij die komt om over de heidenen te heersen; op hem zullen zij hun hoop vestigen.'"

"De profeet Jesaja zei: "Een nakomeling van IsaÔ zal opstaan om over de volken te regeren. Hun hoop zal op Hem gevestigd zijn."

 

Overdenking van vandaag:

Toen Jezus kwam, kwam hij tot de natie van IsraŽl, volgens de beloften gemaakt aan Gods volk. Hij was een goede afstammeling van Koning David, de zoon van Jesse. Zijn geboorte werd voorspeld door de joodse profeten en opgetekend in de bijbel van de IsraŽlitisch mensen.  

Maar ongeacht zijn joodse afkomst, kwam Jezus voor alle mensen ter vervulling van de beloften van het Oude Testament dat God alle naties zou sparen door IsraŽl en de Joodse Messias. Hoewel David IsraŽl grote macht bracht en bekendheid als een ontzagwekkende krijger en Koning, bracht Jezus de heerschappij van genade aan de harten van miljoenen joden en niet-joden door de dood te overwinnen en echt leven te brengen.

 

Gebed:

Vader, terwijl dit jaar het einde nadert en etnische en religieuze emoties geroerd zijn over de hele wereld, zegen ons alstublieft met vrede. Geef ons een diep gevoel van uw liefde en aanwezigheid. Leid ons in uw genade. Tegelijkertijd breng in ons hart uw wens terug om alle mensen samen te brengen in vrede door middel van het heil in Jezus.  

Zegen alstublieft uw kinderen over de hele wereld die liefdevol uw evangelie delen aan een andere cultuur dan hun eigen. Zegen ze als ze niet met hun gezinnen zijn. Maar vooral, zegen hen met de vreugde van hun wens - dat ze er zijn om iemand tot verlossing te brengen in deze tijd van het jaar. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

20 december 2027 MatthŽus 2:6
19 december 2027 Galaten 4:4-5
18 december 2027 Galaten 1:3-4
17 december 2027 Psalm 69:5-6
16 december 2027 HebrŽen 2:18
15 december 2027 HebrŽen 2:17
14 december 2027 Psalm 69:30-32
 

Home