Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 20 december 2027

 

MatthŽus 2:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En gij Bethlehem, [gij] land Juda! zijt geenszins de minste onder de vorsten van Juda; want uit u zal de Leidsman voortkomen, Die Mijn volk Israel weiden zal." (Mt 2:6 STV)

"En u, Betlehem in het land van Juda, u bent zeker niet de minste onder de groten van Juda, want een groot man zult u voortbrengen, de herder van mijn volk IsraŽl.'"

"En gij, Betlehem, land van Juda, zijt geenszins de minste onder de leiders van Juda, want uit u zal een leidsman voortkomen, die mijn volk Israel weiden zal."

"En jij, Betlehem in het land van Juda, bent zeker niet de minste onder de leiders van Juda, want uit jou komt een leider voort die mijn volk IsraŽl zal hoeden."'"

"'Bethlehem in Efratha, u bent ťťn van de kleinste steden in Juda, maar toch zult u de geboorteplaats zijn van onze Koning, die mijn volk zal leiden."

 

Overdenking van vandaag:

De geboorte van Jezus in Bethlehem is geen toeval. De Almachtige God had dit vele jaren eerder door zijn profeten voorspeld. Zelfs Herodes' religieuze bedienden konden bepalen dat de Messias geboren zou worden in de verouderde stad van David. De menselijke geboorte van de beloofde Messias zou plaatsvinden in de stad van IsraŽls grote koning, dichter en herder. Dit was Gods plan. Het is ook een herinnering aan het feit dat God zich houdt zijn woord en zijn beloften vervult.

 

Gebed:

Liefdevolle God, ik vind het moeilijk om mijn plannen te voltooien en mijn beloften te vervullen. Dit ontvouwt uw plannen, voorspeld in het gehele kronkelige verhaal van het Oude Testament, zo verbazingwekkend voor mij. Gebruik alstublieft uw Geest om mij te herinneren tijdens de donkere momenten van mijn ziel dat u echt uw beloften vervult en uw verlossing precies op tijd zal brengen. Geef me alstublieft het geduld om vol geloof te wachten en moedig te leven, tot uw heil volledig wordt onthuld. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 december 2027 Galaten 4:4-5
18 december 2027 Galaten 1:3-4
17 december 2027 Psalm 69:5-6
16 december 2027 HebrŽen 2:18
15 december 2027 HebrŽen 2:17
14 december 2027 Psalm 69:30-32
13 december 2027 Deuteronomium 24:19
 

Home