Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 19 december 2027

 

Galaten 4:4-5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar wanneer de volheid des tijds gekomen is, heeft God Zijn Zoon uitgezonden, geworden uit een vrouw, geworden onder de wet; Opdat Hij degenen, die onder de wet waren, verlossen zou, [en] opdat wij de aanneming tot kinderen verkrijgen zouden." (Ga 4:4-5 STV)

"Maar toen de juiste tijd was aangebroken, heeft God zijn Zoon gezonden. Geboren uit een vrouw en onderworpen aan de wet, moest hij ons die onder de wet stonden, vrijkopen, opdat wij de status van kinderen zouden ontvangen."

"Maar toen de volheid des tijds gekomen was, heeft God zijn Zoon uitgezonden, geboren uit een vrouw, geboren onder de wet, om hen, die onder de wet waren, vrij te kopen, opdat wij het recht van zonen zouden verkrijgen."

"Maar toen de tijd gekomen was zond God zijn Zoon, geboren uit een vrouw en onderworpen aan de wet, maar gezonden om ons vrij te kopen van de wet opdat wij zijn kinderen zouden worden."

"Maar toen de juiste tijd gekomen was, de tijd die God daarvoor had bepaald, stuurde God Zijn Zoon, Die als mens uit een Joodse moeder werd geboren en aan de Joodse wet onderworpen was. Hij zou ons vrijkopen van die wet, zodat God ons als Zijn kinderen kon aannemen."

 

Overdenking van vandaag:

God stuurde zijn Zoon. Niemand anders zou dit doen. Hij had profeten, priesters en predikers gestuurd. Religie bleef aardgebonden, van de wet en gedoemd. Dus God stuurde wat hem het meest kostbaar is, zijn zoon. Waarom? Zodat nietige mensen zoals jij en ik opgenomen kunnen worden in zijn gezin en dezelfde rechten kunnen hebben als de Heiland, Gods Zoon en onze broeder in het geloof!

 

Gebed:

Dank u, Heilige God, dat u mij terug brengt in uw gezin door uw Zoon. Dank u dat u mij niet behandelt zoals mijn zonden verdienen. Dank u dat u mij niet verlaat op grond van de Wet, maar mij verlost door uw genade in een dynamische relatie van liefde als uw kind. Dank u voor uw plan van verlossing die zijn weg maakt door de geschiedenis van het Oude Testament tot het moment kwam om al uw beloften te vervullen. Dank u voor het sturen van uw Zoon. In de naam van de Heer Jezus Christus, dank ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 december 2027 Galaten 1:3-4
17 december 2027 Psalm 69:5-6
16 december 2027 HebrŽen 2:18
15 december 2027 HebrŽen 2:17
14 december 2027 Psalm 69:30-32
13 december 2027 Deuteronomium 24:19
12 december 2027 Psalm 69:17-18
 

Home