Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 15 december 2027

 

HebrŽen 2:17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Waarom Hij in alles den broederen moest gelijk worden, opdat Hij een barmhartig en een getrouw Hogepriester zou zijn, in de dingen, die bij God [te] [doen] [waren], om de zonden des volks te verzoenen." (Heb 2:17 STV)

"Daarom moest hij zijn broers in alles gelijk worden. Zo zou hij in zijn dienst aan God als een medelijdend en getrouw hogepriester boete doen voor de zonden van het volk."

"Daarom moest Hij in alle opzichten aan zijn broeders gelijk worden, opdat Hij een barmhartig en getrouw hogepriester zou worden bij God, om de zonden van het volk te verzoenen."

"Daarom moest hij in alles gelijk worden aan zijn broeders en zusters; alleen dan zou hij in aangelegenheden tussen God en zijn volk een barmhartige en betrouwbare hogepriester zijn, die verzoening bewerkt voor hun zonden."

"Het was nodig dat Jezus Christus, aan ons (Zijn broeders) gelijk werd. Anders had Hij niet onze genadige en trouwe hogepriester voor God kunnen worden; een priester die, als Hij met onze zonden afrekent, zowel genadig voor ons als trouw aan God is."

 

Overdenking van vandaag:

Er zijn niet veel dingen die de bijbel zegt dat Jezus "moest" doen. Dit is er n van. Jezus moest ťťn van ons zijn. Merk op dat hij dit gedaan heeft, zodat hij kon worden zoals wij zijn, broeders (en zusters) in elk opzicht.  

De reden? Zodat hij de perfecte en getrouwe hogepriester kon zijn die niet alleen boetedoening deed voor onze zonden, maar ook het zoenoffer was voor deze zonden. Ongelooflijk!

 

Gebed:

Dank U, Heer Jezus, voor het ongelofelijke offer dat u maakte zodat ik opgenomen kan worden in de familie van onze Vader en uw jongere broer kan worden in onze eeuwige familie. Dank u voor deze genade die aangemoedigd werd door uw liefde en die uitgevoerd werd door uw liefdevolle trouw. Door uw naam, Heer Jezus, bied ik mijn lof en dank aan onze Vader. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 december 2027 Psalm 69:30-32
13 december 2027 Deuteronomium 24:19
12 december 2027 Psalm 69:17-18
11 december 2027 Johannes 1:4-5
10 december 2027 2 KorinthiŽrs 6:14
9 december 2027 Johannes 3:20-21
8 december 2027 1 Petrus 2:9
 

Home