Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 13 december 2023

 

Deuteronomium 24:19

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wanneer gij uw oogst op uw akker afgeoogst, en een garf op den akker vergeten zult hebben, zo zult gij niet wederkeren, om die op te nemen; voor den vreemdeling, voor den wees en voor de weduwe zal zij zijn; opdat u de HEERE, uw God, zegene, in al het werk uwer handen." (De 24:19 STV)

"Stel dat je de oogst binnenhaalt en op je akker een schoof laat liggen. Ga dan niet terug, maar laat hem liggen voor de vreemdeling, de weduwe of de wees. De Heer, je God, zal je erom zegenen bij alles wat je doet."

"Wanneer gij de oogst op uw akker binnenhaalt en een garve op de akker vergeet, dan zult gij niet teruggaan om die weg te halen; voor de vreemdeling, de wees en de weduwe zal die zijn, opdat de HERE, uw God, u zegene in al het werk uwer handen."

"Wanneer u bij de graanoogst op de akker een schoof vergeet, mag u niet teruggaan om die op te halen. Laat hem achter voor de vreemdelingen, weduwen en wezen. De HEER, uw God, zal u erom zegenen in alles wat u onderneemt."

"Als u in de oogsttijd een schoof van het veld vergeet te halen, ga dan niet terug om hem te halen. Laat hem achter voor de vreemdelingen, wezen en weduwen; dan zal de HERE, uw God, u zegenen en voorspoed geven bij alles wat u doet."

 

Overdenking van vandaag:

Dit is duidelijk een passage die de oude Scrooge niet had gezien! God heeft altijd gezorgd voor een voorziening voor de armen. Laten we in deze tijd van het jaar waarin veel mensen over de hele wereld tijd nemen om te zorgen voor degenen die minder bedeeld zijn, onze agenda's openen en een week plannen om tijd te besteden aan speciale vrijgevigheid in mei en in augustus. We horen een hart te hebben dat de hele tijd royaal is. Laat edelmoedigheid en zorg voor de minder bedeelden niet iets zijn waar we één keer per jaar aan denken!

 

Gebed:

Voor al uw prachtige geschenken van goedheid en genade, dank ik u, Vader en God. Zet mijn hart alstublieft in beweging om te zorgen voor anderen zoals u doet. Help me alstublieft deze geest van bezorgdheid het hele jaar door levend te houden en niet alleen rond Kerstmis. In Jezus' naam vraag ik dit. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 december 2023 Psalm 69:17-18
11 december 2023 Johannes 1:4-5
10 december 2023 2 Korinthiërs 6:14
9 december 2023 Johannes 3:20-21
8 december 2023 1 Petrus 2:9
7 december 2023 Psalm 112:4
6 december 2023 Johannes 8:12
 

Home