Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 10 december 2027

 

2 KorinthiŽrs 6:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Trekt niet een ander juk aan met de ongelovigen; want wat mededeel heeft de gerechtigheid met de ongerechtigheid, en wat gemeenschap heeft het licht met de duisternis?" (2Co 6:14 STV)

"Loop niet met ongelovigen in hetzelfde gareel. Wat heeft gerechtigheid te maken met wetteloosheid, of wat heeft licht uit te staan met duisternis?"

"Vormt geen ongelijk span met ongelovigen, want wat heeft gerechtigheid gemeen met wetteloosheid, of welke gemeenschap heeft het licht met de duisternis?"

"Loop niet in een en hetzelfde span met ongelovigen. Wat is de verwantschap tussen gerechtigheid en wetteloosheid? Wat heeft licht met duisternis te maken?"

"Verbind u niet aan mensen die niet van de Here houden. Wat hebben recht en slecht met elkaar te maken? Of licht en donker?"

 

Overdenking van vandaag:

Er is waarschijnlijk geen ander vers dat meer conflicten heeft veroorzaakt voor dienaren dan deze. Wanneer dit vers niet alleen gebruikt wordt voor het huwelijk, dan is het een krachtige herinnering dat als we partnerschappen aangaan voor het leven met degenen die het niet eens zijn met onze diepste waarden, we onze geestelijke gezondheid in gevaar brengen.  

Net zoals God niet zou toestaan dat de IsraŽlieten onder de Wet een ezel en een os samen zou inspannen omdat het uiteindelijk ze allebei zou breken, herinnert Paulus christenen eraan dat hetzelfde ook geldt voor hun diepste relaties.

 

Gebed:

Vader God, ik weet dat uw wil niet willekeurig is. Ik weet dat u wilt wat het beste is voor mij. Dus geef me alstublieft wijsheid als ik mijn partners en mijn beste vrienden kies. Help ons om elkaar te helpen te leven voor u en uw zegeningen en genade te delen. Help ons anderen te beÔnvloeden om u, uw barmhartigheid en uw heil meer volledig te leren kennen. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 december 2027 Johannes 3:20-21
8 december 2027 1 Petrus 2:9
7 december 2027 Psalm 112:4
6 december 2027 Johannes 8:12
5 december 2027 EfeziŽrs 5:3
4 december 2027 MatthŽus 5:14
3 december 2027 Kolossensen 1:13
 

Home