Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 9 december 2027

 

Johannes 3:20-21

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want een iegelijk, die kwaad doet, haat het licht, en komt tot het licht niet, opdat zijn werken niet bestraft worden. Maar die de waarheid doet, komt tot het licht, opdat zijn werken openbaar worden, dat zij in God gedaan zijn." (Joh 3:20-21 STV)

"Iemand die het kwade doet, haat het licht en gaat het licht uit de weg; hij is bang dat zijn daden ontdekt worden. Een oprecht mens zoekt het licht op; dan blijkt dat hij gehandeld heeft in verbondenheid met God."

"Want een ieder, die kwaad bedrijft, haat het licht, en gaat niet tot het licht, opdat zijn werken niet aan de dag komen; maar wie de waarheid doet, gaat tot het licht, opdat van zijn werken blijke dat zij in God verricht zijn."

"Wie kwaad doet, haat het licht; hij schuwt het licht omdat anders zijn daden bekend worden. Maar wie oprecht handelt zoekt het licht op, zodat zichtbaar wordt dat God werkzaam is in alles wat hij doet.'"

"Want wie zondigt, heeft een hekel aan het licht. Hij ontwijkt het uit angst dat al die slechte dingen aan het licht zullen komen. Maar wie Gods wil doet, komt tot het licht, zodat van alles wat hij doet, gezien kan worden dat het tot eer van God is."

 

Overdenking van vandaag:

De apostel Johannes was verbazingwekkend. Hij schrijft naar een van de meest problematische kerken en toch vindt hij redenen om dankbaar voor hen te zijn. Ten eerste, hij is dankbaar voor hen omdat Jezus voor hen stierf. Wanneer God zijn genade vergroot voor anderen, waarom kunnen wij dan niet hetzelfde doen?  

Ten tweede, hij erkent dat hun misbruik ook een reden is om dank te geven - zij kunnen het verdraaid hebben, maar wanneer er opgedragen wordt om God te eren, kunnen deze talenten hun kerk zegenen. Ook al heeft hij harde woorden om te volgen, Johanness' voorbeeld herinnert ons eraan dat een kind van God iemand is om te koesteren, zelfs als dat kind problemen heeft.

 

Gebed:

Dank u God, dat u uw stralende licht in mijn hart brengt door uw Zoon, het Licht van de wereld. Toon mij alstublieft voorzichtig de plekken van mijn zwakte, mijn zonden, mijn schijnheiligheid en mijn bedrog. Ik wil puur in uw aangezicht leven en alleen voor u. Ik vraag dit nederig in de naam van Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 december 2027 1 Petrus 2:9
7 december 2027 Psalm 112:4
6 december 2027 Johannes 8:12
5 december 2027 EfeziŽrs 5:3
4 december 2027 MatthŽus 5:14
3 december 2027 Kolossensen 1:13
2 december 2027 Psalm 35:22-23
 

Home