Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 6 december 2027

 

Johannes 8:12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Jezus dan sprak wederom tot henlieden, zeggende: Ik ben het licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben." (Joh 8:12 STV)

"Een andere keer zei Jezus tegen de mensen: 'Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt, zal niet meer in het donker lopen, maar hij zal het licht bezitten dat leven geeft.'"

"Wederom dan sprak Jezus tot hen en zeide: Ik ben het licht der wereld; wie Mij volgt, zal nimmer in de duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben."

"Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: 'Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.'"

"Jezus richtte Zich weer tot de mensen en zei: "Ik ben het licht van de wereld. Wie Mij volgt, zal nooit in het donker rondtasten, maar leven in het licht."

 

Overdenking van vandaag:

Wandel jij in het licht of de duisternis? Kun je duidelijk jouw pad zien of ga je struikelend over een onzekere pad? Jezus wil dat wij hem moedig volgen. De weg mag misschien niet altijd gemakkelijk zijn, maar de bestemming is verzekerd en jouw weg zal zeker zijn.  

Maar vooral, je zult nooit hebben een licht nodig hebben voor in het donker - je kunt er zeker van zijn dat zelfs in de diepste duisternis, je zijn licht hebt, het enige licht dat leven geeft.

 

Gebed:

Verbazende en liefdevolle Herder, geef me alstublieft een gelovig hart. Zelfs in mijn diepste momenten van duisternis en wanhoop, wil ik uw Licht kunnen vinden en zijn leven kunnen delen met anderen. In de naam van Degene die nooit duisternis is, Jezus het Licht van de wereld, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 december 2027 EfeziŽrs 5:3
4 december 2027 MatthŽus 5:14
3 december 2027 Kolossensen 1:13
2 december 2027 Psalm 35:22-23
1 december 2027 DaniŽl 12:3
30 november 2027 Psalm 69:30
29 november 2027 Filippensen 2:14-15
 

Home