Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 2 december 2027

 

Psalm 35:22-23

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"HEERE! Gij hebt het gezien, zwijg niet; HEERE! wees niet verre van mij. Ontwaak en word wakker tot mijn recht; mijn God en HEERE! tot mijn twistzaak." (Ps 35:22-23 STV)

"Heer, u ziet het toch ook! Houd u niet doof, blijf niet op een afstand. Mijn God en mijn Heer, grijp in, neem het voor mij op, verdedig mijn zaak."

"Gij hebt het gezien, HERE, zwijg niet; o Here, wees niet verre van mij. Waak op en ontwaak voor mijn recht, voor mijn rechtsgeding, o mijn God en mijn Here."

"U hebt het gezien, HEER, zwijg dan niet, mijn Heer, houd u niet ver van mij. Verhef u, ontwaak, mijn God en mijn Heer, verdedig mij, vecht voor mijn zaak."

"U ziet alles, HERE, wilt U optreden? Och Here, laat mij niet in de steek! Sta op en vecht voor mijn recht; God, mijn Here, voert U voor mij het woord in de rechtzaal."

 

Overdenking van vandaag:

Soms lijkt God ver weg en niet te luisteren naar ons. Denk aan de honderden jaren dat IsraŽl niet vrij was, biddende voor Gods beloofde Verlosser. "Luistert God niet?" moeten ze zich vaak hebben afgevraagd. Toch, op het juiste moment, stuurde God zijn Zoon en bracht verlossing.  

Gelukkig vraagt God ons niet om te doen alsof alles goed is wanneer dat niet zo is. Hij vulde de Psalmen met kreten voor verlossing en hulp. Misschien bevind jij je in een positie waarin deze woorden van jou zijn. Als dat zo is, weet dat duizenden deelnemers van Overdenking vandaag bidden voor Gods onmiddellijke en krachtige bevrijding van jou.

 

Gebed:

Almachtige God, laat uw naam worden vereerd op de gehele aarde net zoals het is bij de engelen van de hemel. Toon de kracht en macht van uw Koninkrijk in onze dagen. Bevrijd uw kerk en uw kinderen uit de handen van de Duivel. Breng verlossing aan uw kinderen die roepen voor uw hulp met geestelijke, familie, gezondheid of financiŽle problemen die ze hebben. Laat ons leven geleefd worden tot uw glorie, nu en altijd. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 december 2027 DaniŽl 12:3
30 november 2027 Psalm 69:30
29 november 2027 Filippensen 2:14-15
28 november 2027 Filippensen 2:14-15
27 november 2027 Romeinen 15:4
26 november 2027 Psalm 34:18
25 november 2027 2 KorinthiŽrs 9:11
 

Home