Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 29 november 2027

 

Filippensen 2:14-15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doet alle dingen zonder murmureren en tegenspreken; Opdat gij moogt onberispelijk en oprecht zijn, kinderen Gods zijnde, onstraffelijk in het midden van een krom en verdraaid geslacht, onder welke gij schijnt als lichten in de wereld;" (Flp 2:14-15 STV)

"Doe wat u doen moet zonder te mopperen of tegen te spreken. Zorg ervoor dat u onberispelijk en onkreukbaar bent. Wees smetteloos als kinderen van God. U moet als sterren aan de hemel schitteren te midden van verdorven en ontaarde mensen."

"Doet alles zonder morren of bedenkingen, opdat gij onberispelijk en onbesmet moogt zijn, onbesproken kinderen Gods te midden van een ontaard en verkeerd geslacht, waaronder gij schijnt als lichtende sterren in de wereld,"

"Doe alles zonder morren en tegenspreken, opdat u zuiver en smetteloos bent, onberispelijke kinderen van God te midden van een verdorven en ontaarde generatie, waartussen u schittert als sterren aan de hemel."

"Doe alles zonder mopperen en zonder ruzie, zodat niemand een kwaad woord van u kan zeggen. Leef in deze ontwrichte, bedorven wereld als zuivere, onschuldige kinderen van God. Want in deze wereld bent u als sterren die het licht van God uitstralen en"

 

Overdenking van vandaag:

Ik denk dat het normaal is om te denken dat de problemen van onze tijd in de geschiedenis het gevolg zijn van de doordringende verdorvenheid van onze eigen tijd. Gelukkig heeft de bijbel ons er herhaaldelijk aan herinnert dat Gods volk altijd stroomopwaarts moest zwemmen tegen de cultuur.  

Als kinderen van God, horen wij heldere sterren te zijn in de donkere nachtelijke hemel van onze wereldse cultuur. In plaats van voortdurend te klagen over onze wereldse cultuur of onze tijd in de geschiedenis, laten we de weg verlichten voor anderen om een andere manier van leven te zien.

 

Gebed:

Almachtige God, dank u dat u mij roept voor zo'n hoge en heilige taak. Ik wil schijnen als een ster tegen de duisternis van de cultuur om me heen. Help me alstublieft als ik probeer een heilig leven te leiden dat een verlossende invloed heeft op de mensen om me heen die Jezus niet kennen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

28 november 2027 Filippensen 2:14-15
27 november 2027 Romeinen 15:4
26 november 2027 Psalm 34:18
25 november 2027 2 KorinthiŽrs 9:11
24 november 2027 1 SamuŽl 12:24
23 november 2027 1 Thessalonicensen 5:16
22 november 2027 Romeinen 16:27
 

Home