Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 28 november 2027

 

Filippensen 2:14-15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doet alle dingen zonder murmureren en tegenspreken; Opdat gij moogt onberispelijk en oprecht zijn, kinderen Gods zijnde, onstraffelijk in het midden van een krom en verdraaid geslacht, onder welke gij schijnt als lichten in de wereld;" (Flp 2:14-15 STV)

"Doe wat u doen moet zonder te mopperen of tegen te spreken. Zorg ervoor dat u onberispelijk en onkreukbaar bent. Wees smetteloos als kinderen van God. U moet als sterren aan de hemel schitteren te midden van verdorven en ontaarde mensen."

"Doet alles zonder morren of bedenkingen, opdat gij onberispelijk en onbesmet moogt zijn, onbesproken kinderen Gods te midden van een ontaard en verkeerd geslacht, waaronder gij schijnt als lichtende sterren in de wereld,"

"Doe alles zonder morren en tegenspreken, opdat u zuiver en smetteloos bent, onberispelijke kinderen van God te midden van een verdorven en ontaarde generatie, waartussen u schittert als sterren aan de hemel."

"Doe alles zonder mopperen en zonder ruzie, zodat niemand een kwaad woord van u kan zeggen. Leef in deze ontwrichte, bedorven wereld als zuivere, onschuldige kinderen van God. Want in deze wereld bent u als sterren die het licht van God uitstralen en"

 

Overdenking van vandaag:

"Niet klagen of redetwisten!" Normaal associŽren we deze dingen niet met zuiverheid en vlekkeloosheid. Paulus stond buitengewoon dicht bij mensen van Filippi en kende ze goed. Hij kende hun zwakke punten en tekortkomingen. Hij kende ook de destructieve kracht die klagen en argumenteren heeft op het leven van een levendige gemeenschap van christenen. Laten we gehoor geven aan zijn waarschuwing vandaag, als wij kerk na kerk genomen zien worden door de negatieve en cynische geest die doordringt in de moderne cultuur.

 

Gebed:

Vergeef me en reinig mij, God, van mijn geest die wil argumenteren. Steun me alstublieft met uw Geest om mijn spreken alleen te gebruiken om te zegenen en op te bouwen, nooit om te breken of te ontmoedigen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

27 november 2027 Romeinen 15:4
26 november 2027 Psalm 34:18
25 november 2027 2 KorinthiŽrs 9:11
24 november 2027 1 SamuŽl 12:24
23 november 2027 1 Thessalonicensen 5:16
22 november 2027 Romeinen 16:27
21 november 2027 Psalm 90:14
 

Home