Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 20 november 2027

 

2 Korinthiërs 5:21

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Dien, Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij zonde voor ons gemaakt, opdat wij zouden worden rechtvaardigheid Gods in Hem." (2Co 5:21 STV)

"Christus heeft geen zonde gekend, maar om ons heeft God op hem de zondelast gelegd, om ons door onze eenheid met Christus rechtvaardig te maken."

"Hem, die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid Gods in Hem."

"God heeft hem die de zonde niet kende voor ons één gemaakt met de zonde, zodat wij door hem rechtvaardig voor God konden worden."

"Want God nam Christus, Die geen zonde gedaan had, en belastte Hem met onze zonden. In ruil daarvoor rekent God de rechtvaardigheid van Christus aan ons toe."

 

Overdenking van vandaag:

Wanneer was de laatste keer dat je over jezelf dacht als "de gerechtigheid van God"? Wat betekent dat eigenlijk? Het betekent dat wij de beste kwaliteiten hebben, gevonden in het beste van mensen! Maar we weten dat we niet God-gelijk zijn! Wij kennen onze feilbaarheid en gebreken! Wij kennen onze onvolkomenheden en onze tegenstrijdigheden! Hoe kunnen wij "de gerechtigheid van God" zijn?  

Jezus, de perfecte en zondeloze Rechtvaardige van God, werd onze zonde voor ons zodat we zijn gerechtigheid zouden kunnen worden. Meer dan genade, dat is een wonder! En een wonder, beste vriend van Jezus, is precies wat een ieder van ons is!

 

Gebed:

Dank u, genadig en liefdevolle Vader, dat u mij redt en me perfect maakt door uw geschenk, uw Zoon die u opofferde. Gebruik mij alstublieft om uw genade en uw heil over te brengen aan iemand nabij mij die uw genade niet heeft aanvaard. In de naam van Jezus, mijn oudere broer en Heiland, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 november 2027 Psalm 68:3
18 november 2027 Psalm 97:12
17 november 2027 2 Timothëus 1:12
16 november 2027 Filippensen 1:20
15 november 2027 Romeinen 15:1
14 november 2027 2 Thessalonicensen 1:3
13 november 2027 2 Timothëus 1:3
 

Home