Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 16 november 2027

 

Filippensen 1:20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Volgens mijn ernstige verwachting en hoop, dat ik in geen zaak zal beschaamd worden; maar [dat] in alle vrijmoedigheid, gelijk te allen tijd, alzo ook nu, Christus zal groot gemaakt worden in mijn lichaam, hetzij door het leven, hetzij door den dood." (Flp 1:20 STV)

"Ik hoop en verwacht stellig dat ik niets zal doen waarvoor ik mij later tegenover hem zal hoeven schamen, maar dat ik vrijmoedig zal spreken. Dan zal ik zoals altijd ook nu met mijn hele wezen Christus verheerlijken, of ik nu in leven blijf of sterf."

"naar mijn vurig verlangen en hopen, dat ik in geen enkel opzicht beschaamd zal staan, maar dat met alle vrijmoedigheid, zoals steeds, ook nu Christus zal worden grootgemaakt in mijn lichaam, hetzij door mijn leven, hetzij door mijn dood."

"Het is mijn stellige hoop en verwachting dat ik mij nergens voor zal hoeven te schamen, maar dat Christus bij alles wat mij overkomt in alle openheid geŽerd zal worden, of ik nu in leven blijf of moet sterven."

"Ik heb de vurige verwachting en vaste hoop dat ik niets zal doen waarvoor ik mij zal moeten schamen, maar dat ik net als altijd openlijk voor Christus zal uitkomen. Zijn grootheid zal ook in mij zichtbaar worden, of ik nu in leven blijf of sterf."

 

Overdenking van vandaag:

Heb je ultieme doelen waarmee je leeft? Paulus heeft in ieder geval deze twee: "Ik wil niet beschaamd zijn, maar moedig" en "Ik wil dat de grootheid van Christus in mijn lichaam zichtbaar is, of ik leef of sterf."  

Wat zijn de jouwe? Kun jij je bij Paulus aansluiten in zijn uiteindelijke doelen? Hoe zijn deze uiteindelijke doelen goed voor ons allemaal? Wat maakt het moeilijk om te leven met deze ultieme doelen?  

Zij zijn goed voor ons omdat ze ons eraan herinneren dat, hoewel de Geest ons helpt, het moed vergt om te leven voor Jezus en om verheven te worden voor hem door de manier waarop wij leven of sterven. Het is moeilijk om een ander soort leven te leiden dan de meesten om ons heen.

 

Gebed:

Offerende en almachtige God, vergeef me voor mijn zonden, in het bijzonder de zonde van leven met onjuiste prioriteiten. Ik wil dat uw genade en uw liefdevolle-bereidwilligheid gezien wordt in de manier waarop ik mijn leven leidt. Bovendien, geef me alstublieft de moed om te zeggen wat gezegd moet worden om u te verheerlijken en om u lof te brengen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

15 november 2027 Romeinen 15:1
14 november 2027 2 Thessalonicensen 1:3
13 november 2027 2 TimothŽus 1:3
12 november 2027 Romeinen 8:37
11 november 2027 2 KorinthiŽrs 2:14
10 november 2027 Jesaja 44:3
9 november 2027 Job 37:5
 

Home