Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 15 november 2027

 

Romeinen 15:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar wij, die sterk zijn, zijn schuldig de zwakheden der onsterken te dragen, en niet onszelven te behagen." (Ro 15:1 STV)

"Wij die sterk staan in ons geloof, moeten de zwakheden ontzien van hen die niet sterk staan. We mogen niet onszelf zoeken."

"Wij, die sterk zijn, moeten de gevoeligheden der zwakken verdragen en niet onszelf behagen."

"Wij, de sterken, moeten de zwakken in hun kwetsbaarheid helpen en niet ons eigen belang dienen."

"Als wij sterk zijn in ons geloof, moeten wij rekening houden met de gevoeligheid van anderen die minder sterk zijn. Wij moeten niet aan onszelf denken."

 

Overdenking van vandaag:

Beste vriend van Jezus, heb geduld met de mensen om je heen, die nog niet zijn wat God wil dat ze zijn - bedenk dat wij ook nog niet zijn wat God wil dat we zijn. In het proces van "omgaan met" hun tekortkomingen, kun je misschien alleen merken dat anderen meer geduldig zijn met jouw tekortkomingen en meer dankbaar zijn voor jouw trouw.  

Natuurlijk is het doel van ons "geduldig zijn," niet om onszelf voordeel te laten hebben. Integendeel, we doen het om anderen te zegenen, wetende dat veel van onze broeders en zusters in Christus aan hun geloof, hoop en liefde vasthouden met de dunste draden. Laten we hun nooit laten gaan en nooit veroorzaken dat ze struikelen!

 

Gebed:

Liefdevolle Herder, geef me meer geduld met de mensen die worstelen en die uw kracht en mijn aanmoediging nodig hebben. Vergeef me dat ik niet hun worstelingen opmerk zoals u dat doet. Help me hun te laten zien hoe geduldig u bent om hen te perfectioneren in uw heiligheid. Dank u, Heer, voor uw hulp in dit deel van mijn hart als ik probeer een zegen te zijn voor mijn broeders en zusters in genade. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 november 2027 2 Thessalonicensen 1:3
13 november 2027 2 Timothėus 1:3
12 november 2027 Romeinen 8:37
11 november 2027 2 Korinthiėrs 2:14
10 november 2027 Jesaja 44:3
9 november 2027 Job 37:5
8 november 2027 Spreuken 10:7
 

Home