Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 13 november 2027

 

2 TimothŽus 1:3

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik dank God, Wien ik diene van [mijn] voorouderen aan in een rein geweten, gelijk ik zonder ophouden uwer gedachtig ben in mijn gebeden nacht en dag;" (2Ti 1:3 STV)

"Ik breng dank aan God, die ik, evenals mijn voorouders, met een zuiver geweten dien. Ik dank hem als ik in mijn gebeden voortdurend aan je moet denken, dag en nacht."

"Ik breng dank aan God, die ik, evenals mijn voorouders, met een rein geweten dien, dat ik u onophoudelijk mag gedenken in mijn gebeden, nacht en dag;"

"Telkens als ik je in mijn gebeden noem, elke dag en elke nacht, dank ik God, die ik net als mijn voorouders met een zuiver geweten dien."

"Net als mijn voorouders dien ik God met een zuiver geweten. Ik dank Hem ervoor dat ik dag en nacht voor jou kan bidden."

 

Overdenking van vandaag:

Paulus nadert het einde van zijn leven, geconfronteerd met vervolging in een verschrikkelijke gevangenis. Veel van de jonge mannen die hij begeleid heeft, hebben het geloof verlaten of keerden zich tegen hem. Hoe kan hij dankbaar zijn?  

Paulus spreekt van zijn vertrouwen in zijn eigen zegevierende toekomst met Jezus en in zijn zoon in het geloof, TimotŽus. Wat het bijzonder maakt is dat hij het zegt tegen tegen TimotŽus. Hij is niet tevreden met alleen dank geven aan God in gebed! Hij vertelt TimotŽus in deze brief ook hoe waardevol hij is en hoe de oude apostel bidt voor zijn zoon in het geloof, TimotŽus.  

Wanneer was het de laatste keer dat jij een briefje van dank stuurde naar de mensen die je waardeert, hen laten wetende dat ze jou reden geven om vreugde te hebben voor de troon van God?

 

Gebed:

Onovertroffen Vader van alle genade, dank u! Dank u voor elke geestelijke zegen die ik heb in Christus. Dank u vandaag voor de bijzondere mensen die zo'n zegen zijn voor mij in mijn wandeling van geloof ... (neem een minuut en zeg simpelweg hun namen voor de Vader). Help me te groeien in mijn vermogen om mijn waardering te tonen van deze dierbare mensen, zodat zij kunnen weten wat een zegen ze zijn voor mij. In Jezus' naam dank ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 november 2027 Romeinen 8:37
11 november 2027 2 KorinthiŽrs 2:14
10 november 2027 Jesaja 44:3
9 november 2027 Job 37:5
8 november 2027 Spreuken 10:7
7 november 2027 Titus 2:13
6 november 2027 Jakobus 1:12
 

Home