Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 10 november 2023

 

Jesaja 44:3

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Ik zal water gieten op de dorstigen, en stromen op het droge; Ik zal Mijn Geest op uw zaad gieten, en Mijn zegen op uw nakomelingen." (Jes 44:3 STV)

"Ik zal het dorstige land bevloeien, de uitgedroogde bodem doordrenken. Ik zal je nakomelingen zegenen, mijn levensadem over hen uitstorten."

"Want Ik zal water gieten op het dorstige en beken op het droge; Ik zal mijn Geest uitgieten op uw nakroost en mijn zegen op uw nakomelingen."

"Ik zal water uitgieten op dorstige grond, waterstromen over het droge land. Ik zal mijn geest uitgieten over je nazaten en mijn zegen over je telgen."

"Want Ik zal u meer dan voldoende water geven voor uw dorstige land en uitgedroogde grond. En Ik zal mijn Geest en mijn zegeningen over uw kinderen uitgieten."

 

Overdenking van vandaag:

In een deel van van mijn eerste jaren ben ik opgegroeid in West Texas en hierdoor weet ik zeker wat "dorstig land" werkelijk is. Het zwarte vuil krimpt, waardoor diepe scheuren in de grond ontstaan. Al het gras verkleurt van geel naar bruin en sterft daarna. Een briesje laat stof ronddraaien over de kale grond.  

Wanneer de stortbui eindelijk komt, zuigt het "dorstige land" omvangrijke hoeveelheden water op wanneer de regen wegloopt over het natte oppervlak en zijn weg vindt in de diepe scheuren die zijn achtergelaten door de droogte. De grond zwelt op, het gras komt weer tot leven, en het leven is weer compleet.  

In een kale geestelijke woestenij, giet de Heilige Geest van God zijn zegen uit, brengt tijden van verfrissing en vult onze dorstige harten.

 

Gebed:

Genereuze en liefhebbende Vader, dank u voor zoveel zegeningen die u in mijn leven gegoten heeft. Maar vooral, Vader, dank ik u voor de zegen van uw aanwezigheid, uw kracht, uw genade, en uw verfrissing gegeven door uw Heilige Geest. In Jezus' naam dank ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 november 2023 Job 37:5
8 november 2023 Spreuken 10:7
7 november 2023 Titus 2:13
6 november 2023 Jakobus 1:12
5 november 2023 Handelingen 15:35
4 november 2023 Deuteronomium 8:18
3 november 2023 Lukas 11:10
 

Home