Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 5 november 2027

 

Handelingen 15:35

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En Paulus en Barnabas onthielden zich te Antiochie, lerende en verkondigende met nog vele anderen, het Woord des Heeren." (Hnd 15:35 STV)

"Paulus en Barnabas bleven nog enige tijd in AntiochiŽ. Samen met vele anderen onderwezen en verkondigden zij er de boodschap van de Heer."

"En Paulus en Barnabas bleven te Antiochie en leerden en verkondigden met vele anderen het woord des Heren."

"Paulus en Barnabas bleven in AntiochiŽ, waar ze met nog vele anderen de boodschap van de Heer onderwezen en verkondigden."

"Paulus en Barnabas bleven nog in AntiochiŽ. Samen met vele anderen onderwezen zij over de Here Jezus en maakten het goede nieuws over Hem bekend."

 

Overdenking van vandaag:

AntiochiŽ was een grote kerk in de eerste eeuw. Deze kerk werd gezegend met zowel Joodse en niet-Joodse discipelen van Jezus die erg getalenteerd waren. Deze discipelen waren de eerste volgelingen van Jezus; christenen genoemd. Veel van deze nieuwe christenen leerden en evangeliseerden anderen in hun gemeenschap. Deze "vele anderen" herinneren ons eraan dat de macht van de vroege Kerk niet beperkt was tot haar bekende leiders, maar ook de grootschalige inzet van haar leden met zich meebracht om te dienen en de gaven te gebruiken die God had gegeven om anderen te dienen.

 

Gebed:

Almachtige en krachtige God, richt alstublieft een leger op van toegewijde mensen die zullen dienen, bidden, evangeliseren en leren zodat anderen de genade mogen kennen die u ons heeft gegeven in uw Zoon Jezus. Vernieuw de kracht van de dagelijkse christenen in onze tijd net zoals het was in de vroege Kerk! Ik vraag dit in de machtige naam van Jezus, mijn Heiland en Heer. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 november 2027 Deuteronomium 8:18
3 november 2027 Lukas 11:10
2 november 2027 1 Johannes 1:9
1 november 2027 Exodus 20:2-3
31 oktober 2027 2 Thessalonicensen 3:3
30 oktober 2027 Handelingen 14:21-22
29 oktober 2027 Psalm 21:13
 

Home