Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 4 november 2027

 

Deuteronomium 8:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar gij zult gedenken den HEERE, uw God, dat Hij het is, die u kracht geeft om vermogen te verkrijgen; opdat Hij Zijn verbond bevestige, dat Hij aan uw vaderen gezworen heeft, gelijk het te dezen dage is." (De 8:18 STV)

"Houd voor ogen dat de Heer, je God, je hiertoe de kracht gaf. Hij wilde trouw zijn aan de belofte die hij je voorouders had gedaan. Dat is hij tot op vandaag gebleven."

"Maar gij zult aan de HERE, uw God, denken, want Hij is het, die u kracht geeft om vermogen te verwerven, ten einde het verbond gestand te doen, dat Hij uw vaderen gezworen heeft, zoals dit heden het geval is."

"Nee, u moet beseffen dat het de HEER, uw God, is die u in staat stelt om die welvaart te verwerven, omdat hij zich wil houden aan wat hij uw voorouders onder ede heeft beloofd, zoals hij dat tot nu toe heeft gedaan."

"Vergeet nooit dat de HERE, uw God, u de kracht geeft rijk te worden en Hij doet dat om Zijn belofte aan uw voorouders na te komen."

 

Overdenking van vandaag:

Nu we ons in de maand bevinden die in de VS vaak geassocieerd wordt met het geven van dank, is deze herinnering van Mozes belangrijk! We vergeten zo gemakkelijk dank te geven wanneer het goed gaat. Het is gemakkelijk voor ons om te zeuren en God te vragen om ons te helpen als we in de problemen zitten, maar wij hebben vaak het gevoel dat wij de goede dingen "verdienen" die er met ons gebeuren.  

God herinnert ons eraan dat wat we hebben simpelweg een bevestiging is van zijn genade en trouw om te doen wat hij heeft gezegd. We moeten onszelf eraan herinneren, en elkaar, dat de zegeningen die we hebben uit zijn hand komen en niet omdat we ze meer verdienden dan iemand anders.

 

Gebed:

Genadevolle Vader, vergeef me voor mijn vergeetachtigheid. Diep van binnen weet ik dat ik niet alle goede dingen verdien die u in mijn leven gegoten heeft, maar soms betrap ik mezelf erop dat ik denk dat ik ze heb verdiend. Gebruik uw Geest om in mij een hart te smeden zoals Jezus' hart, die al het goede verdiende en toch alles opgaf om naar de aarde te komen en mij het grootst denkbare geschenk geeft - het geschenk van uw heil! Ik ben u heel erg dankbaar voor dit geschenk van genade en de vele andere onverdiende geschenken die u op mij heeft uitgegoten. In Jezus' naam dank ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 november 2027 Lukas 11:10
2 november 2027 1 Johannes 1:9
1 november 2027 Exodus 20:2-3
31 oktober 2027 2 Thessalonicensen 3:3
30 oktober 2027 Handelingen 14:21-22
29 oktober 2027 Psalm 21:13
28 oktober 2027 1 Petrus 2:12
 

Home