Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 2 november 2027

 

1 Johannes 1:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, dat Hij ons de zonden vergeve, en ons reinige van alle ongerechtigheid." (1Jo 1:9 STV)

"Maar als wij onze zonden bekennen, dan is God zo trouw en rechtvaardig dat hij onze zonden vergeeft en ons rein maakt van alles wat we verkeerd hebben gedaan."

"Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid."

"Belijden we onze zonden, dan zal hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad."

"Maar als wij onze zonden bekennen, is God zo trouw en rechtvaardig ons die te vergeven. Hij reinigt ons van alle zonde."

 

Overdenking van vandaag:

God is getrouw! Geschriften verklaren dit. We hebben het meegemaakt. In feite koesteren we deze belofte van God, vooral wanneer dingen niet gaan zoals ze zouden "moeten". Dus wanneer Satan ons laat falen door verleiding en wanneer we zwak of opstandig zijn, is het dan niet geruststellend dat we kunnen worden vergeven en weer gereinigd worden?  

God wil dat wij onze zonde, zonde noemen zoals hij dat doet. ("Bekennen" betekent letterlijk "hetzelfde zeggen" als God!) Ongelooflijk, God doet meer dan ons vergeven. Hij reinigt ons ook. We zijn opnieuw nieuw, fris, zuiver en heilig gemaakt! Dat is meer dan trouw en rechtvaardig, dat is een regelrechte genadig.

 

Gebed:

Ik heb niet de woorden, Vader, om uiting te geven aan mijn waardering voor uw genadevolle vergeving en reiniging van mij. Ik ben echt spijt van mijn zwakte, mijn struikelblok en mijn rebellie. Ik betreur ten zeerste dat ik u heb teleurgesteld. Dank u dat u mij opnieuw hebt verwelkomd in uw aanwezigheid en me herinnerde dat ik uw geliefde kind ben. Geef mij alstublieft de kracht om mijn mislukkingen voorbij te groeien en meer volwassen te worden in de heiligheid van uw Zoon, Jezus, in wiens naam ik bid. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 november 2027 Exodus 20:2-3
31 oktober 2027 2 Thessalonicensen 3:3
30 oktober 2027 Handelingen 14:21-22
29 oktober 2027 Psalm 21:13
28 oktober 2027 1 Petrus 2:12
27 oktober 2027 1 Johannes 2:17
26 oktober 2027 Psalm 93:5
 

Home