Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 18 mei 2024

 

Lukas 5:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En ziet, [enige] mannen brachten op een bed een mens, die geraakt was, en zochten hem in te brengen, en voor Hem te leggen." (Lu 5:18 STV)

"En nu kwamen daar een paar mannen, met op een draagbed iemand die verlamd was. Ze probeerden hem naar binnen te brengen en voor Jezus neer te leggen."

"En zie, daar kwamen [enige] mannen met een verlamde op een bed, en zij trachtten hem binnen te dragen en hem voor Hem te leggen."

"Er kwamen een paar mannen met een verlamde op een draagbed, die ze naar binnen wilden brengen om hem voor Jezus neer te leggen."

"Er kwamen enkele mannen met een verlamde op een draagbaar."

 

Overdenking van vandaag:

Wat is de meest volledige definitie van een vriend? De bijbel biedt ons tal van definities en voorbeelden. Een van mijn favoriete voorbeelden is dit verhaal van de verlamde man wiens vrienden tot het uiterste gingen om hem bij Jezus te brengen. Hun geloof en hun poging om hem naar Jezus te brengen zijn de dingen die uiteindelijk resulteren in vergeving en genezing van de man. Ik weet niet hoe het met jou is, maar dat is het soort vriend die ik wil zijn!

 

Gebed:

Heilige Vader, zegen mij alstublieft als ik probeer ___ (plaats de namen van verscheidene niet-christelijke vrienden hier) tot vergeving en genezing in Jezus te leiden. Geef me de vasthoudendheid en tact om dit te doen met liefde en respect, zonder mijn gevoel van urgentie te verliezen om ze christen te zien worden. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

17 mei 2024 2 Korinthiėrs 5:17
16 mei 2024 Matthėus 5:16
15 mei 2024 Efeziėrs 5:15
14 mei 2024 Amos 5:14
13 mei 2024 1 Johannes 5:13
12 mei 2024 1 Thessalonicensen 5:12
11 mei 2024 Psalm 5:11
 

Home