Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 24 oktober 2027

 

Jesaja 29:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wee dengenen, die zich diep versteken willen voor den HEERE, [hun] raad verbergende; en welker werken in duisterheid geschieden, en zij zeggen: Wie ziet ons, en wie kent ons?" (Jes 29:15 STV)

"Slecht loopt het af met hen die hun ware bedoelingen voor de Heer verbergen, zaken doen die het daglicht niet kunnen verdragen, en zeggen: 'Wie ziet ons? Wie houdt ons in 't oog?'"

"Wee hun die een plan diep voor de HERE verbergen, wier werk in de duisternis geschiedt en die zeggen: Wie ziet ons en wie kent ons?"

"Wee degenen die hun ware bedoelingen diep verborgen houden voor de HEER; die alles doen in duisternis en zeggen: 'Wie ziet ons? Wie weet wat wij doen?'"

"Wee degenen die hun plannen voor God proberen te verbergen, die Hem in het ongewisse proberen te houden over hun doen en laten! "God kan ons toch niet zien," zeggen zij bij zichzelf. "Hij weet niet wat er aan de hand is!"

 

Overdenking van vandaag:

Zijn we soms niet heel erg stom! We proberen te verbergen wat we hebben gedaan en wat we van plan zijn voor de Heer. Natuurlijk houden we alleen onszelf voor de gek. Op het eerste gezicht kent Gods onze plannen en ziet dat onze daden risicovol zijn. Maar na een poosje alles doorgedacht te hebben, is het niet fijn dat God alles ziet, met inbegrip van onze motieven en gedachten? Dit verzekert dat er rechtvaardigheid zal plaatsvinden, en onze slechte dingen zullen worden geŽvalueerd in termen van onze bedoelingen, niet alleen van onze fouten! Bovenal betekent het ook dat degenen die samenzweren om ons schade aan te doen, God antwoord zullen moeten geven, en we ons geen zorgen hoeven te maken over "vergelding" of "vereffening."

 

Gebed:

Vergeef me, vader, toen ik geprobeerd heb mijn plannen en gedachten voor u te verbergen. Maak in mij een nieuw en schoon hart, zodat ik onbevreesd ben van uw weten wat er in mijn hart speelt. Laat mijn geest leven door de kracht van uw Geest om te verlangen naar uw karakter en uw aanwezigheid in mijn leven. Ik wil een leven gewijd aan uw heerlijkheid en uw Koninkrijk dienend. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

23 oktober 2027 Maleachi 3:7
22 oktober 2027 Kolossensen 2:15
21 oktober 2027 Spreuken 20:1
20 oktober 2027 1 Johannes 2:5-6
19 oktober 2027 Zacharia 7:9-10
18 oktober 2027 1 TimothŽus 1:12
17 oktober 2027 Markus 9:41
 

Home