Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 20 oktober 2027

 

1 Johannes 2:5-6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar zo wie Zijn Woord bewaart, in dien is waarlijk de liefde Gods volmaakt geworden; hieraan kennen wij, dat wij in Hem zijn. Die zegt, dat hij in Hem blijft, die moet ook zelf alzo wandelen, gelijk Hij gewandeld heeft." (1Jo 2:5-6 STV)

"Maar wie zijn woorden ter harte neemt, heeft God oprecht en volmaakt lief. Hieraan kunnen we zeker weten of we met hem verbonden zijn. Wie zegt dat hij in God blijft, moet leven zoals Jezus heeft geleefd."

"maar wie zijn woord bewaart, in die is waarlijk de liefde Gods volmaakt. Hieraan onderkennen wij, dat wij in Hem zijn. Wie zegt, dat hij in Hem blijft, behoort ook zelf zo te wandelen, als Hij gewandeld heeft."

"In wie zich aan Gods woord houdt, is zijn liefde ten volle werkelijkheid geworden; hierdoor weten we dat we in hem zijn. Wie zegt in hem te blijven, behoort in de voetsporen van Jezus te treden."

"Maar wie doet wat Christus van hem vraagt, is vol van de liefde van God. Daaraan is te zien of u christen bent of niet. Ieder die zegt één met Christus te zijn, moet leven zoals Hij leefde."

 

Overdenking van vandaag:

Wil je weten met wie Jezus elke dag wandelt? Kijk uit naar mensen van wie het leven lijkt op zijn leven! Wil jij wandelen met Jezus? Kijk naar zijn leven in de evangeliën (Mattheüs, Marcus, Lucas en Johannes). Zie hoe hij omging met mensen; doe hetzelfde! Merk op hoe hij Satan versloeg en verleiding overwon. Vertrouw erop dat jij hetzelfde kan doen! Als je deze dingen doet, zul je zien dat Jezus niet alleen met je wandelt, hij werkt ook door jou!

 

Gebed:

Beweeg mijn geest, God, en geef mij kracht met uw Geest om een leven te leiden van integriteit en zuiverheid zoals Jezus. Geef mij alstublieft een hart voor mensen, liefdevolle Vader, zoals uw Zoon Jezus heeft. Help mij om niet alleen hun behoeften te zien en hun kreten te horen, maar ook om te reageren met liefde en passie. In de naam van mijn Heiland Jezus, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 oktober 2027 Zacharia 7:9-10
18 oktober 2027 1 Timothëus 1:12
17 oktober 2027 Markus 9:41
16 oktober 2027 Markus 9:23
15 oktober 2027 Spreuken 18:24
14 oktober 2027 Romeinen 6:11
13 oktober 2027 Psalm 10:15
 

Home