Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 12 oktober 2027

 

EzechiŽl 38:23

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Alzo zal Ik Mij groot maken, en Mij heiligen, en bekend worden voor de ogen van vele heidenen; en zij zullen weten, dat Ik de HEERE ben." (Eze 38:23 STV)

"Vele volken zal ik laten zien dat ik een machtige en heilige God ben. Zij zullen erkennen dat ik de Heer ben.'"

"Ik zal Mij groot en heilig betonen en Mij doen kennen ten aanschouwen van vele volken; en zij zullen weten, dat Ik de HERE ben."

"Ik zal mijn grootheid en mijn heiligheid tonen en mij aan vele volken bekendmaken. Ze zullen beseffen dat ik de HEER ben.""

"Op die manier zal Ik mijn grootheid en heiligheid tonen en mijn naam eer aandoen en alle volken ter wereld zullen horen wat Ik heb gedaan en weten dat Ik de HERE ben."

 

Overdenking van vandaag:

In een tijd waarin Gods mensen lichamelijk en geestelijk in verwarring waren, belooft hij oordeel - oordeel over hen en hun onderdrukkers. Maar hij laat ook zien waarom. Hij zal zijn grootheid en heiligheid tonen zodat ze hem zullen kennen, YAHWEH - God van "zijn mensen" en ook van alle naties.  

Voor God zou ik graag zijn grootsheid en heiligheid laten zien in onze dagen, zou jij dat ook niet willen doen? Om God geŽerd te hebben voor wie hij is en wat hij heeft gedaan zou geweldig zijn. Laat die dag snel komen!

 

Gebed:

Vader, als uw gebrekkig en sterfelijk kind, vrees ik uw stoutmoedige openbaring van uzelf. Wij mensen zijn sterfelijk en zwak in vergelijking met uw schitterende glorie. Maar ik heb vertrouwen in mijn relatie met u door Jezus. Liefdevolle Vader, ik wil dat u vereerd en uw naam vereerd wordt in mijn tijd. Ik ben moe van het horen dat uw naam ijdel gebruikt wordt en uw glorie ontheiligd wordt. Verheerlijk uzelf voor de volkeren! Toon uw heilige majesteit zodat iedereen zal weten dat u de enige ware en levende God bent! In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 oktober 2027 Psalm 96:9
10 oktober 2027 HebrŽen 12:29
9 oktober 2027 Psalm 91:4
8 oktober 2027 Exodus 15:13
7 oktober 2027 Exodus 15:11
6 oktober 2027 Romeinen 5:1-2
5 oktober 2027 1 SamuŽl 12:15
 

Home